Can Papasseit, Mont-Àgora i l’Ateneu Cinema acolliran projeccions dels curtmetratges del Rewind

28

El festival de curtmetratges de Vilanova del Camí arrencarà divendres 17 de març amb les projeccions especials per als centres d’ensenyament. Precisament fa uns dies s’han fet públics els finalistes de la Secció Joves Promeses que valora i puntua Ràdio Nova i que inclou tres categories: Instituts, Amateur i Gaspar Camps.

Enguany, explica Raül Bocache, organitzador del Festival, el jurat que integren treballadors i col·laboradors de Ràdio Nova, ha destacat el nivell dels curts: innovadors i creatius des del punt de vista de la imatge i també del guió.

A la categoria d’instituts, el vilanoví Pla de les Moreres passa a la final amb els dos curts que va presentar: Solitud i La llegenda de la venjança i haurà de competir amb dos curts que arriben de l’institut gallec As Barxas: Cabelos de Batalla i Ariadna quiere ser Teseo.

Pel que fa al premi amateur, els finalistes han estat Hojas caídas de Cosmic Tree, tres nois de 16 anys de Pamplona que fan curts des dels 7, i La teoria del caos, de l’igualadí Xavi Carol.

I la tercera categoria, reservada a l’escola d’Arts Gaspar Camps d’Igualada, els finalistes són BeerMut, de Xavier Carol; Perseverance, de Mercè Gallego i Judit Almirall i Así porque sí, de Pol Figueras.

Can Papasseit, Mont-Àgora i l’Ateneu acolliran projeccions dels curtmetratges del Rewind

La tercera edició del Rewind Festival incorpora projeccions a diferents espais. A banda de Can Papasseit es preveu fer-ne una divendres 17 a Mont-Àgora, dedicada als centres d’ensenyament, i una altra dimarts 21 de març a l’Ateneu d’Igualada on està previst fer un passi especial de la Secció Parla Estrangera, tant els que han estat seleccionats per a la competició com un altre paquet de metratges fora de concurs. Raül Bocache ha destacat que aquest serà un passi exclusiu que només es farà als cinemes d’Igualada.

Un dels actes destacats del primer dia del festival serà la presentació del curt “Camises cap el cel”, una història castellera de superació que té lloc en un poble petit ple de passió i de tradició. L’acte, explica Bocache, comptarà amb la presència del seu director, Jordi Ferrer Batalla, que també és membre de la Colla Jove de Valls, i dels Moixiganguers d’Igualada que hi assistiran com a convidats especials.

El programa del Rewind s’allargarà pràcticament 10 dies durant els quals s’han previst fins a 19 passis de curtmetratges. Els organitzadors han calculat que es projectaran 61 curtmetratges i més de 700 minuts de metratge, ordenats per categories: Secció Oficial, Òpera Prima, Al otro lado del Atlàntico, Animació…

Durant el Festival es projectaran també 31 curts que estan fora de concurs. Gairebé 400 minuts de projectes de diferents gèneres: fantàstic, familiar, drama, comèdia, parla estrangera i thriller, aquests darrers no estan recomanats a menors de 12 anys. També s’ha previst per al dissabte 25 de març, una projecció nominats Rewind – selecció sorpresa, això vol dir, explica Raül Bocache, que els decidirem en funció de la resposta del públic, tenint en compte, per exemple, els que més agradin.

El Rewind ens convidarà a fer un viatge nostàlgic pels 80 i a passejar amb els personatges d’Star Wars Catalunya

Aquest any, el Rewind Festival tindrà un cert aire nostàlgic. Dins les activitats paral·leles s’ha programat una xerrada amb Javier Millan i Raquel Abad sobre la Generación Goonies: un viatge nostàlgic als anys 80.

I un altre dels atractius destacats d’aquesta edició del Rewind Festival és la Rua Star Wars Catalunya, que l’any passat va ser tot un èxit. Raül Bocahe ha confirmat a La Carmanyola de Ràdio Nova l’assistència a la rua de Darth Vader i Chewbacca, a banda de molts altres personatges la guerra de les galàxies.

La rua es farà diumenge a 11 a 12 h i després aquells qui vulguin podran fer-se fotografies amb tots els personatges d’Star Wars. L’organització ha previst un photocall a Can Papasseit per fer-ho amb totes les comoditats.