El Campus Motor de Castellolí finalista del Festival Mundial d’Arquitectura (WAF)

65

campus-motor-finalista-premis-arquitectura-veuanoiaL’obra de Pere Puig va ser un dels edificis destacats del WAF (World Architecture Festival), celebrat a Berlín a finals del mes de novembre de 2016.

El Campus Motor  va ser reconegut a la categoria de construccions d’edificis en l’àmbit d’educació i investigació.

Només vuit edificis d’arreu de l’Estat espanyol van ser finalistes en el total de 16 categories d’aquests premis, que reconeixen els millors edificis arquitectònics a nivell mundial. (Dos dels quals estan a la comarca de l´Anoia).

A part del Campus Motor també va ésser reconegut amb la categoria de centres culturals, l’edifici Mont-Àgora de Santa Margarita de Montbui, obra també del mateix arquitecte Pere Puig.

L’edifici del Campus Motor de Castellolí, és un edifici propietat del Consell Comarcal de l’Anoia, construït sobre terrenys de l’Ajuntament de Castellolí. Actualment està al servei de les empreses i institucions públiques per a promoure el motor a la comarca de l’Anoia.

Segons l’alcalde de Castellolí i conseller delegat del Campus Motor de l’Anoia, Joan Serra, “és una molt bona noticia per Castellolí que sigui un referent arquitectònicament” i  destaca que “es reafirma l’aposta del Campus Motor i del ParcMotor de Castellolí, com a centre referent en la innovació del sector del motor, i concretament en l’àmbit de la investigació i el desenvolupament de producte. Aquest és el camí a seguir. Actualment hi han molts projectes i iniciatives sobre la taula, tan de titularitat pública com privada, que aniran “veient la llum” en els propers mesos, aportant riquesa i oportunitat al territori. Un exemple és el projecte “Anoia Connected Car Living Lab” (Projecte PECT amb finançament europeu), liderat pel Campus Motor de l´Anoia, els Ajuntaments de Castellolí i Igualada, la Fundació Catalana de l’Esport del Motor  i la Universitat Oberta de Catalunya, que esperem que en breu sigui aprovat”.