Càritas engega una campanya per assolir més voluntaris
C

26 de desembre de 2017

La campanya s’inicia amb la voluntat de fer visible la línia d’actuació actual que té com a nucli fonamental posar les persones al centre de l’acció de Càritas. L’objectiu és, doncs, avançar en la construcció del bé comú, treballant per apoderar la persona i denunciar les desigualtats socials i allò que les provoca. Per això es proposen actuacions que ofereixen eines que generin autonomia a través de la formació, afavorint la creació d’una xarxa de relacions socials… El Model d’Acció Social (MAS) de Càritas vol allunyar la institució de la imatge prefixada de ser aquella que entrega aliments, roba i paga rebuts, per apostar per un model més centrat en l’escolta, el diàleg, l’acompanyament i la cerca d’oportunitats per a les persones més vulnerables.

La campanya que porta per lema “Sigues part de la solució contra la pobresa. Fes-te de Càritas!” vol interpel·lar les persones sobre la necessitat de ser part activa en la lluita contra l’empobriment que afecta el seu entorn més proper, i on Càritas actua cada dia amb diferents projectes d’acció social.

També vol conscienciar la comunitat cristiana i la població en general sobre la necessitat d’implicar-se en la lluita contra la desigualtat per aconseguir recursos econòmics i per animar a més persones a fer-se voluntàries que participin en projectes i serveis. Es convida a fer-se voluntari en alguns dels projectes que actualment s’estan desenvolupant en el territori, en camps com la formació, la infància, l’adolescència, la gent gran o l’habitatge.

També es convida a implicar-se en el suport econòmic de Càritas per permetre la seva independència econòmica i de gestió. fent-se soci o fent una aportació econòmica.

Per fer aquesta campanya, Càritas proposa les tradicionals captes a les diferents esglésies que es fan els dies previs a Nadal, la venda de «Cors Solidaris» (petits cors de xocolata ), la difusió a les xarxes de la campanya a través de petites càpsules de vídeos, on es mostra el compromís de la societat amb Càritas, amb la participació de diferents persones reconegudes del territori, i l’edició d’un fulletó on s’explica de forma sintètica l’actuació de l’entitat i com s’hi pot col·laborar.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta