16.9 C
Igualada
Dimarts, setembre 29, 2020

“Caminant per Igualada”, el mapa amb totes les rutes al voltant de la ciutat

La regidoria d’Entorn Comunitari de l’Ajuntament d’Igualada va presentar aquest dimecres el nou mapa “Caminant per Igualada”, una eina per acostar al conjunt de la ciutadania la pràctica de l’activitat física al seu entorn més proper i que es repartirà properament a totes les llars. S’hi trobaran rutes accessibles i per a totes les edats, que permetran no només fer exercici sinó gaudir de l’entorn.

El tinent d’alcalde Fermí Capdevila va recordar que “és sabut que uns hàbits de vida saludables, amb una alimentació adequada, activitat física diària i un estat emocional equilibrat són la millor eina per al manteniment o recuperació d’una bona salut”. Per això, apunta, des del departament de Sanitat i Salut Pública “dissenyem actuacions que promouen aquests hàbits saludables entre la ciutadania, sigui quina sigui la seva edat”.

L’any 2014 es va elaborar la diagnosi del Pla de Salut de l’Ajuntament d’Igualada, constatant que, en matèria d’activitat física, hi havia una disminució progressiva de la pràctica a partir dels 24 anys. L’Enquesta de Salut de Catalunya, d’altra banda, també concloïa que hi havia un percentatge important de població adulta sedentària, concretament un 20,3%.

En conseqüència, l’Ajuntament d’Igualada es va posar com a objectiu estimular la realització d’activitat física entre la població. Amb la voluntat de contribuir-hi, s’han impulsat activitats anuals –sovint emmarcades en els actes del Dia Mundial de l’Activitat Física– com ara exposicions, xerrades, sessions dirigides d’activitat física a l’aire lliure i un llarg etcètera. En el Pla de Salut, però, s’hi contemplava també una actuació concreta que era, precisament, l’elaboració d’un mapa de rutes assequibles i properes. D’aquí ha nascut “Caminant per Igualada”, el mapa que avui s’ha presentat.

Amb aquest plànol es pretén facilitar la pràctica de l’activitat física a persones de totes les edats, senyalitzant les diverses rutes i circuits de què disposen a Igualada per a sortir a caminar. El mapa unifica, per tant, els itineraris de l’Anella Verda, així com els circuits inclusius que es van estrenar l’any 2016 i les Rutes Saludables que es van dissenyar l’any 2011 amb el suport del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut de la Generalitat de Catalunya.

Tothom hi podrà trobar rutes a la seva mida, amb recorreguts de diverses distàncies, des d’uns 3 quilòmetres, que vindrien a ser uns 30 o 40 minuts de caminada, fins a 13 quilòmetres, que suposarien unes 3 hores i mitja.

Per a mantenir una bona salut, les persones adultes han de fer 30 minuts al dia d’activitat física moderada, cinc dies a la setmana. Així doncs, aquest mapa els pot aportar idees de rutes i traçats per a fer-los més senzill acomplir amb aquests 30 minuts diaris d’activitat física.

El 6 d’abril, Dia Mundial de l’Activitat Física

Fermí Capdevila també ha recordat que aquest divendres, dia 6 d’abril, la ciutat d’Igualada acull els actes centrals del Dia Mundial de l’Activitat Física, promoguts des de la secretaria general de l’Esport i la secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i que porten per lema “Gent activa, gent feliç”.

Durant tota la jornada es desenvoluparan nombroses activitats físicoesportives, principalment al Parc Central de l’Avinguda Catalunya i Catalunya Ràdio dedicarà un programa especial a aquesta celebració. Serà “El matí de Catalunya Ràdio”, amb Mònica Terribas, que es farà en directe des del Teatre Municipal l’Ateneu i que obrirà portes al públic que hi vulgui assistir entre les 8 i les 12h.

A nivell local, aquesta jornada compta amb la col·laboració de les regidories d’Esports i d’Entorn Comunitari.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La feina bruta

Espanya sap que Catalunya serà un país independent, amb el reconeixement polític dels organismes internacionals. El dia que unes eleccions catalanes donin més de...

Aquest dimecres, preestrena de “La mort de Guillem” a Igualada

Aquest dimecres 30 de setembre a les 20:30h al Teatre Municipal l’Ateneu tindrà lloc la preestrena a Igualada de la pel·lícula ‘La mort de...

El CB Igualada i Monbus renoven el seu compromís

El Sènior Masculí A del CB Igualada tornarà a comptar, una temporada més, amb l'empresa de transports Monbus com a patrocinador, la qual cosa...

Albert Moreno, bronze al campionat d’Espanya de triatló de mitja distància

L'igualadí Albert Moreno va pujar al podi en el campionat d'Espanya de triatló de mitja distància que es va disputar el dissabte passat a...

El Club Futbol Capellades celebra el seu centenari

El passat dissabte, dia 26 de setembre, el Club de Futbol Capellades va celebrar amb un acte senzill i emotiu el centenari de la...
Compartir