Calaf treballa per promoure un projecte de masoveria urbana a les casetes dels mestres
C

12 de febrer de 2020

Calaf pateix la problemàtica de la manca d’oferta d’habitatges de lloguer a preus assequibles i socials, fet que contribueix a la marxa de gent jove a altres municipis de la comarca i província. En aquest sentit, l’Ajuntament és titular d’un conjunt de vuit habitatges, que es coneixen com les “casetes dels mestres”, dels quals dos es troben rehabilitats i cedits a tercers i els altres sis, que requereixen actuacions de rehabilitació, es troben desocupats i podrien ajudar a ampliar el parc d’habitatges.

En aquest línea, des de la Regidoria d’Habitatge es va sol·licitar a l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona realitzar un estudi de viabilitat per la gestió en règim de masoveria urbana en lloguer assequible i lloguer social de les casetes dels mestres.

L’estudi ja s’ha entregat i recull totes les consideracions arquitectòniques, juridicopatrimonials, econòmiques i de gestió per tal de poder-lo tirar endavant amb garanties.

D’altra banda, també s’ha sol·licitat una subvenció a la Diputació per realitzar mesures d’eficiència energètica i adequacions bàsiques a dues de les casetes per tal d’oferir-les a lloguer social.

Què és la masoveria urbana?
La masoveria urbana és un model d’habitatge semblant al lloguer però en el qual el pagament es realitza mitjançant el treball, en comptes de diners.  Aquesta fórmula s’utilitza en habitatges que requereixen obres de millora i manteniment.

Aquest nou model, en realitat, té unes arrels molt profundes en la història de Catalunya, ja que es feia servir a les masies on els pagesos disposaven d’allotjament a canvi de la seva feina al camp.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta