Calaf, Sant Martí Sesgueioles i Castellolí donen roses als seus veïns

41

El grup de persones voluntàries del projecte “el bon veïnatge” de Calaf han volgut tenir un detall ben especial amb motiu de Sant Jordi i Santa Jordina. Des de fa uns dies, que estan elaborant unes roses de ganxet per repartir entre els avis i àvies i persones vulnerables que atenen i que també inclou un poema de Josep Vilaseca i Colell, “El Segarrenc”, qui ens ha deixat recentment.

Aquest detall, que inclou el poema i la rosa, es podrà aconseguir de forma gratuïta des d’avui dijous 23 d’abril als diferents comerços oberts de Calaf i fins a exhaurir existències.

L’Ajuntament agraeix a totes aquelles persones que segueixen creant teixit vilatà per afrontar aquests dies i anima als calafins i calafines a gaudir de la diada de les roses i les lletres des de casa.

Aquest és el poema que s’entrega als comerços:

Jo no et donaria roses

ni tampoc cap clavell blanc

ni et donaria clavellines

embolicades amb paper de cel·logana

sols et donaria una rosa per Sant Jordi

pintada amb la meva sang

Josep Vilaseva i Colell
“El Segarrenc” (1936-2020)

L’Ajuntament de Castellolí aconsegueix fer arribar una rosa a cada llar del municipi
L’Ajuntament de Castellolí ha fet possible que aquest Sant Jordi totes les cases del municipi rebessin una rosa. En total han estat tres-centes cinquanta llars; al matí s’han repartit les roses al nucli antic i al llarg de tota la tarda s’ha continuat el repartiment a les diverses masies del terme.

Durant els dies previs els treballadors públics de l’Ajuntament havien preparat les més de tres-centes roses amb etiquetes desitjant un bon Sant Jordi a tots els veïns, i avui des de primera hora els membres de la Brigada Municipal –complint estrictes mesures de seguretat- han començat a portar-les a les cases, on els han rebut amb sorpresa, emoció i un gran agraïment. Des que ha començat el repartiment, els grups de whatsapp dels veïns s’han omplert de missatges felicitant la iniciativa i de fotografies de famílies amb la rosa. L’alcalde de Castellolí, Joan Serra, ha portat personalment una rosa a la veïna de més edat del municipi: la senyora Montserrat de Cal Vilaseca.

L’alcalde ha volgut agrair la feina de tots els treballadors públics de l’Ajuntament que aquests dies estan en contacte permanent amb els veïns en unes circumstàncies especialment complicades i ha destacat la tasca de “la Roser, la Mariona, l’Asun,  l’Estefania, i molt especialment del Santi, el Jose i la Sílvia de la brigada; ells tres són les persones que durant tot el temps de confinament han estat al peu del canó netejant les vies públiques i repartint aliments i medicaments a les persones més vulnerables i avui volíem que fossin ells qui tinguessin l’oportunitat d’obsequiar els veïns i poguessin copsar de primera mà tot el seu agraïment”.

Simultàniament al repartiment de roses, també s’ha fet un certamen literari amb la participació de tots els castellolinencs, que s’ha traduït en un vídeo de diverses creacions literàries i artístiques que s’ha fet públic el mateix matí de Sant Jordi, i on s’ha constatat la inventiva i la destresa de les famílies.

L’alcalde Joan Serra ha expressat: “avui ha estat un dia veritablement especial i n’estem molt satisfets, però sobretot desitgem que l’any que ve la diada de Sant Jordi ja es pugui celebrar com ens agrada: al carrer, repartint-nos les roses uns als altres i on l’Ajuntament ja no hi tingui cabuda perquè voldrà dir que ens n’hem sortit i que podem viure la festa amb normalitat”.

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles reparteix roses d’esperança per felicitar Sant Jordi
Aquest Sant Jordi l’hem de viure des de casa, per tal de fer front entre tots i totes a la pandèmia del coronavirus. Tot i així, l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles ha volgut celebrar la Diada repartint roses d’esperança a totes les cases del municipi.