14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Calaf restaura la portalada del cementiri vell
C

Publicitat
L’accés quedarà tancat durant un mes i s’hi haurà d’entrar a través del cementiri nou

Aquest dimecres 6 de setembre, s’han iniciat les obres de restauració de la portalada del cementiri vell. Aquests treballs tindran una durada aproximada d’un mes i durant la seva execució, l’accés al cementiri vell quedarà tancat i per accedir-hi caldrà fer-ho a través del cementiri nou.


Tot i això, les persones que tinguin mobilitat reduïda i no puguin pujar escales podran contactar amb els Serveis Tècnics de l’Ajuntament – amb un termini d’almenys 72 h – i així es coordinarà una forma de facilitar-los l’accés. Per contactar, cal trucar en l’horari d’atenció al públic de l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h, al 938 698 512 i marcar l’extensió 5.

Els treballs consistiran en la restauració del suport petri que inclourà l’eliminació de materials inadequats i biològics, neteja superficial, estabilització estructural de l’actuació, consolidació del suport lapidi i la reintegració del seu suport i juntes. A més, també es restauraran els elements metàl·lics, realitzant una neteja, estabilització i protecció dels ornaments de bronze, la porta i la creu i els fanals.

El seu cost aproximat serà de 37,062,30 € (IVA inclòs) que en un 50% serà finançat gràcies a una subvenció de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per ajuts a l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies