Calaf promou la formació en Economia Social i Solidària

48

Durant el mes de gener, els veïns i veïnes de l’Alta Segarra podran gaudir de tres càpsules formatives que els permetran conèixer des d’una perspectiva teòrica i pràctica diferents conceptes, formes de treballar i projectes de l’Economia Social i Solidària.

El dissabte 19 a les 9h del matí des del Casal de Calaf les persones inscrites es desplaçaran fins a la cooperativa d’habitatge en sessió d’ús de Cal Cases, al municipi moianès de Santa Maria d’Oló. Allà es realitzarà una visita guiada per conèixer aquest model d’accés a l’habitatge que ja funciona als països escandinaus, a Alemanya i també a Llatinoamèrica. Un model que es constitueix amb l’objectiu de facilitar als seus socis i sòcies l’accés a un habitatge de caràcter social, econòmic i ambientalment sostenibles. Alhora permetrà conèixer als visitants les interioritats del projecte, així com l’organització i gestió d’un model de vida comunitària. La tornada serà a les 13:30h a Calaf. Els desplaçaments es faran amb cotxes particulars.

El dijous 24 de 18 a 20h al Centre de Recursos per l’Ocupació de Calaf es realitzarà una formació sobre gestió organitzativa d’un projecte de l’Economia Social. El taller que anirà a càrrec de la cooperativa l’Arada, servirà per donar eines i estratègies per fomentar la gestió democràtica d’un projecte, la creació d’un mercat social, la inclusió de la perspectiva feminista o de criteris ambientals sostenibles.

El dijous 31 de 18 a 20h també al Centre de Recursos per l’Ocupació de Calaf es farà una sessió sobre gestió econòmica i financera d’un projecte de l’Economia Social, el taller que anirà a càrrec de la cooperativa l’Arada, permetrà conèixer quines fons de finançament i recursos tenen les iniciatives de l’ESS i, per altra banda, descobrir eines per una bona gestió econòmica dels projectes.

La inscripció a cada activitat és independent, no cal assistir a totes.