Calaf homenatgia a Teresa Escola

42

El Casal de Calaf va acollir diumenge, 23 d’abril, el ja tradicional concert “Calaf canta Sant Jordi”, organitzat per la Coral Ressons. Un concert que va servir per cloure els actes de celebració de Sant Jordi a Calaf i que enguany va ser molt especial ja que va servir per retre homenatge a la trajectòria de Teresa Escolà que va rebre, emocionada, aquest reconeixement.

Professora de música, Teresa Escola ha dedicat tota la seva vida a aquesta disciplina i ha encomanat la seva passió a molts nens, joves i adults acompanyant-los en el seu aprenentatge i creixement com a músics. Actualment és la pianista de la Coral Ressons, però durant la seva dilatada vida ha col·laborat desinteressadament amb moltes entitats de la vila com són els pastorets, les caramelles, els ballets, la parròquia i diferents corals. Va estar el capdavant de la Coral Gebrada i va ser la fundadora i directora de la Coral Infantil i Juvenil Santa Calamanda.

Tal i com va destacar el president de la Coral Ressons, Josep Maria Planell, en el discurs de cloenda del concert, Teresa Escolà sempre ha estat al costat dels Pastorets de Calaf, primer al Centre Catòlic i després al Casal de Calaf, acompanyant l’escena amb la seva música. Més endavant, als anys 90, va ser la directora de la coral dels Pastorets de Calaf durant els set anys que hi va haver música en directe juntament amb la Cobla de Bellpuig.

D’aquí en va néixer la llavor per crear l’actual Coral Ressons amb una trajectòria que ja supera la dècada de vida.

Un emotiu concert

La proposta cultural va comptar amb la participació de la pròpia coral, la coral Dríade de Terrassa i la col·laboració especial de músics, solistes i corals provinents de l’escola de Teresa Escola.
La Coral Ressons va donar el tret de sortida a l’acte interpretant la “Sardana dels Prats de Rei” i “El Cant de la Senyera”. Seguidament, la pròpia Teresa Escolà, al piano, juntament amb dues netes al saxo i al cello, va voler dedicar al públic la peça “What a wonderdul world”, de Louis Amstrong. En aquesta primera part també hi van participar els germans Roger i Núria Planell, la soprano Marina Torra i el pianista Isaac Fonoll, tots ells antics alumnes de l’homenatjada. Abans de cloure la primera part, la filla de Teresa Escola, la mezzosoprano Assumpta Cribillers, va interpretar una cançó de Federic Monpou i una altra de Puccini.
La segona part es va reprendre amb els “Amics d’Ucraïna” i amb l’emotiva interpretació de “Paraules d’amor” feta per Jaume Fonoll. Andreu Muxí va demostrar el seu talent tocant el piano i “Dríade grup vocal”, la coral de Terrassa convidada en aquest concert van interpretar les darrers cançons abans del cant comú entre totes les corals participants al concert, un dels moments més àlgids de tot el concert.
Un cant final al qual s’hi van sumar, per sorpresa de Teresa Escola i de tot el públic, una vintena de cantaires que entre els anys 80 i 90 havien format part de la Coral Juvenil Santa Calamanda.