19.5 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

Calaf col·loca les darreres plaques amb els noms originals de cases

Un article de

Calaf col·loca les darreres plaques amb els noms originals de cases
C

L’Ajuntament de Calaf ha col·locat les últimes plaques amb el nom que rebien els habitatges del nucli antic. La iniciativa s’emmarca dins de la ‘Llei de Barris’ i ha estat impulsada pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

A través del projecte, que s’ha dut a terme a partir d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya per la dinamització del nucli antic, el consistori va oferir al veïnat d’aquesta zona del municipi la possibilitat d’instal·lar a la façana de les seves cases una placa amb el nom original de l’habitatge.

L’objectiu de la proposta era donar importància i rellevància a les cases amb els seus noms històrics, ja que fins al moment únicament s’havia posat en valor els elements patrimonials.

En aquest sentit, el disseny de les plaques es va realitzar tenint en compte el lloc on anirien situades, per guardar una estètica que embellís el nucli antic i que tingués similitud amb la senyalització patrimonial realitzada.

El maig del 2019 es van instal·lar les primeres plaques identificatives. Tot i que a finals del mateix any, la subvenció de la ‘Llei de Barris’ va finalitzar, el consistori va voler donar continuïtat al projecte i va ampliar el termini de sol·licitud de plaques fins al 30 de juny de 2021. Durant la primera quinzena de juliol, s’han col·locat les darreres plaques.

Des de l’Ajuntament, es vol agrair la col·laboració d’en Josep Vilaseca, i també, d’en Josep Mases i Anton Miret. Amb la seva ajuda, ha estat possible identificar els noms originals de les cases que les persones propietàries desconeixien i assegurar que les nomenclatures indicades eren correctes històricament.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Editorial | 🏨 Més estudis… i més lloguer 👉https://ow.ly/JNpJ50PR0Ph

✍️"L’escassedat d’oferta i l’altíssima demanda comporta, lògicament, preus desmesurats."

🎓L’ @ajigualada i la @UdL_info, en converses per a nous estudis universitaris de #Medicina, #Dret i #Psicologia 👉https://ow.ly/cXWt50PR1tP

Tot plegat permetria arribar a la xifra de 1.500 estudiants universitaris a mitjà termini, al voltant del 2030