Calaf atorga prop de 7.000 euros en beques esportives per a joves

19

En la Junta de Govern celebrada el passat dimarts 7 de novembre es va aprovar la concessió dels ajuts econòmics corresponents a les beques que l’Ajuntament de Calaf atorga per facilitar la pràctica esportiva d’infants i adolescents. L’objectiu és garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’esport de nens i joves. En total s’han pogut becar 50 sol·licitants amb una ajuda que representa el 35% o el 65% de l’import de l’activitat.

L’import destinat a aquests ajuts ascendeix als 6.903.95 euros, 654,65 euros més que fa un any. El seu cost és finançat per la Diputació de Barcelona, que aporta 4.000 euros, mentre que l’Ajuntament de Calaf hi destina 3.827,03 euros.

Les beques s’adrecen a infants i adolescents d’entre 3 i 17 anys, que estiguin empadronats a Calaf, i que es trobin en una especial situació familiar amb necessitats socials i/o econòmiques. Segons les bases, alguns dels criteris de concessió que es tenen en compte són la renda familiar, la condició de família nombrosa o monoparental, les situacions de violència de gènere, problemes de salut i l’informe emès per l’àrea de Benestar Social, que coneix amb detall cada cas.

Les activitats que han estat objecte de subvenció són la pràctica del futbol sala a través de l’EFSAS, el futbol amb la Unió Esportiva Calaf, el bàsquet amb el Club Bàsquet Calaf i les activitats que es realitzen a través de l’AMPA de l’Escola Alta Segarra. De fet, les beques es bonifiquen a través de la subvenció que el consistori atorga a cada una d’aquestes entitats per cobrir part de la despesa de les activitats dels infants sol·licitants.