Calaf aprova la compra de panells fotovoltaics per valor d’uns 70.000 €

0
75

Durant el Ple d’octubre de Calaf celebrat aquest dilluns 24, es va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per al 2023 amb 7 vots a favor per part de l’equip de govern i 3 en contra per part de l’oposició. Principalment, els canvis aplicats van ser de redacció i no d’imports.

Els grups de l’oposició van argumentar el seu vot en contra per tres motius: no rebaixar l’IBI (Impost sobre Béns i Immobles) per compensar la darrera revisió cadastral; no reduir la taxa de la brossa o ajustar-la segons generació; i no haver modificat el coeficient de l’ICIO (Impost de Construccions Instal·lacions i Obres) tot i haver pujat sobre un 10% el model bàsic del Col·legi d’Arquitectes.

Montse Mases va explicar que amb la regularització de l’IBI l’any passat, hi ha una part de contribuents que havien estat pagant més del que tocava i a qui ara se’ls ha reduït al 100%. En canvi, els qui han de pagar més, se’ls està fent la pujada de forma fraccionada: un 10% cada any.

Respecte a la taxa d’escombraries, Sergi Fitó va afirmar que és cert que amb el Porta a Porta s’ha reduït part del cost de gestió. Tot i això, per aplicar una rebaixa a la taxa estan esperant tenir prou historial i millorar els contractes de recollida que es tenen actualment. Un cop resolt aquests dos temes, es recalcularà de nou la taxa.

Un altre punt destacat de l’ordre del dia va ser una modificació de crèdit per la compra de panells fotovoltaics per valor de 73.187,51€ a través de dues subvencions que s’han aconseguit. Està previst que durant els 3 anys vinents l’Ajuntament faci una inversió de fins a 290.438 € en plaques. Aquesta primera instal·lació es col·locarà als dipòsits d’aigua per aprofitar-la per al bombament i emmagatzemar- la amb bateries. L’any que ve, està previst instal·lar-ne al CRO i a l’Escola. També se n’instal·laran al magatzem de la brigada, el parc de bombers i la Casa Gimferrer.

Josep Casulleras, nou regidor del GIC-VV
En aquest Ple, va prendre possessió un nou regidor del GIC-VV, Josep Casulleras i Closa, en substitució a Jaume Simó, qui va morir el passat maig. 

Compartir