Calaf va acullir la primera fira multimarca i dinàmica del món agrícola a Catalunya

88

Calaf ha celebrat, durant els dies 2 i 3 de setembre, la primera edició de l’Agro Alta Segarra amb una gran acollida per part de professionals del món de l’agricultura. També el públic en general s’ha passejat per veure la maquinària agrícola present en aquest nou certamen. Un dels atractius d’aquesta fira eren les màquines en moviment fent demostracions, i és que l’Agro Alta Segarra s’ha convertit en la primera fira agrícola de Catalunya multimarca i dinàmica.

agro-alta-segarra-veuanoia-2El certamen va arrencar el divendres, 2 de setembre, donant el tret de sortida de la Festa Major de Calaf. En un espai de 90.000 metres quadrats, l’Agro Alta Segarra ha servit per reivindicar el caràcter agrícola del territori i ha aconseguit concentrar els professionals del primer sector a la capital de l’Alta Segarra.

Durant dos dies les marques participants van estar fent demostracions tècniques de maquinària agrícola. A més, els visitants van poder conèixer les darreres novetats de productes i serveis a la zona d’expositors. Hi van prendre part 7 marques de tractors diferents (Fendt, Case, New Holland, Massey Ferguson, Deutz Fahr, Same i John Deere), sembradores de darrera generació (Solà), cubes, cultivadors, equips d’atomització i tractament fitosanitari i tot tipus de maquinària agrícola com polvoritzadors, remolcs i trituradores.

El divendres al matí, els professionals van assistir a la jornada de ponències tècniques entre les quals va destacar la del fundador d’Unió de Pagesos i membre de Pagesos per la Independència, Pep Riera, parlant de les polítiques agràries en el marc d’una Catalunya Independent. Amb la sala plena, Riera va assenyalar la importància de definir com hauria de ser el primer sector si Catalunya fos un estat, tant per la pagesia com per la societat en general. I va afegir que caldria que l’agricultura fos considerada una estructura d’estat.

Les xerrades van tenir lloc al restaurant la Bogart, on també es va celebrar el dinar de professionals amb més de 300 comensals. Hi va ser present Ramon Lluís Lletjós, Director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) a la Catalunya Central, que prèviament havia visitat la fira, acompanyat per Raquel Sánchez, cap de l’Oficina Comarcal de l’Anoia del DARP. En els parlaments, celebrats durant el dinar, Lletjós va felicitar als organitzadors per la iniciativa i va esperonar-los a no aturar-se i preparar noves edicions del certamen, oferint-los la col·laboració i el suport del departament que representa.

agro-alta-segarra-veuanoiaDissabte, 3 de setembre, l’Agro Alta Segarra va obrir-se al públic general interessat i motivat pel món agrari. Van continuar les demostracions de maquinària agrícola i l’espai d’expositors, alhora que es podien veure tractors antics dels Amics del Tractor d’Època del Bages i els més menuts podien gaudir de les propostes de  l’Agro jocs, activitats que van organitzar els alumnes de la Casa d’Oficis de l’Ajuntament.

El certamen ha estat organitzat per l’Ajuntament de Calaf amb la col·laboració i participació d’empreses com ara Solà, FENDT, Massey Ferguson, Case IH, New Holand, Deutz Fahr, Same i John Deere.