Calaf acollirà per Tots Sants la Fira de la Carbassa, on se n’hi veuran algunes de més de 400 kg

69

Divendres 1 de novembre, per Tots Sants, Calaf acollirà per cinquè any consecutiu la Fira de la Carbassa. El certamen tindrà lloc a la plaça dels Arbres i el Raval de Sant Jaume de 10 h a 14 h. El programa mantindrà el format de l’any passat i inclourà activitats com el Tasta la Carbassa, que permetrà gaudir de tastos gastronòmics a preus populars a càrrec de restaurants locals per tal que els assistents puguin esmorzar, fer el vermut o dinar. També es faran Jocs de la Fira, on hi haurà un Sonàrium – un espai amb instruments de so fets amb productes reciclats – i un rocòdrom amb tirolina. A la Fira també hi haurà una exposició de productes de tardor, amb diferents paradistes, productes de temporada i de proximitat com ara formatges, mel, embotits, coques, xocolates, castanyes, i també artesanies de bijuteria, roba… De la mateixa manera, La Carbassa i l’art, comptarà amb diversos artistes locals que crearan obres d’art relacionades amb la carbassa.

A partir de les 11 h, es realitzaran els tallers infantils, on els més petits podran decorar la seva pròpia carbassa.

Carbasses de més de 400 kg a concurs
La Fira també inclourà el 7è Concurs de Carbasses Gegants on ja s’ha confirmat la participació d’una carbassa de més de 400 kg. A partir de les 8 del matí, tothom qui vulgui concursar podrà inscriure la seva carbassa perquè sigui pesada i verificada.

Els premis s’entregaran a partir de les 13h i hi haurà dues tipologies: general i de l’Alta Segarra, amb premis d’entre 50 a 200 euros. Les carbasses guanyadores seran aquelles que tinguin més pes. A l’edició passada la carbassa guanyadora va pesar 502 kg procedent de Corbera d’Ebre.