7 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

“Cal contactar amb el veterinari només en cas d’urgència”

En Jaume Aymerich és el gerent de la clínica Veterinària VETER-CENTRE, ubicada a Igualada, té les oficines confinades.

Jaume, les consultes telefòniques són només d’urgències a unes hores determinades o en horari normal?

En el nostre cas només poden ser en horari habitual, no tenim servei d’urgències

Treballeu amb normalitat a part de les normatives de seguretat higiènica més extremes que mai, oi?

Sí, encara que intentem que només vinguin si és imprescindible i no postposable. Amb cita prèvia telefònica, una persona per animal, només una persona a la sala d’espera.

Per al client que necessita atenció directa i no és de la zona confinada, què fas? El fas anar a una altra clínica que té possibilitats d’atendre’l? Us ajudeu entre clíniques?

Sí, els derivem a altres centres de la comarca fora de la zona confinada. Sobretot, en aquest moments difícils de confinament, estem visitant animals d’altres centres que no tenen obert.

Què aconsellaries als propietaris de les mascotes en moments tan excepcionals?

Els col·legis i associacions veterinaris han publicat una sèrie de recomanacions com passejar els gossos el temps mínim necessari per cobrir les necessitats fisiològiques i en horaris menor afluència, portar els gossos lligats en tot moment , passejar en solitari, sense contacte amb altres animals o persones, portar la documentació del gos a sobre, encara ser més curosos en recollir les deposicions i seria recomanable portar una ampolla amb aigua amb detergent per tirar per sobre de les dejeccions. Si el propietari és positiu a coronavirus, intentar en allò possible que una altra persona se’n faci càrrec.

Què es considera urgència?

És qualsevol patologia que necessita una actuació immediata, que el posposar-les pot ocasionar un agreujament de la malaltia o fins i tot posar en perill la vida de l’animal. S’ha de fugir de la banalització que estan fent dels serveis d’urgències tant de persones com d’animals.

Hi ha facilitat per a trobar fàrmacs?

Per ara sí, com a centres sanitaris ens arriben les comandes sense problema.

I aliments per a les mascotes? Són considerats de primera necessitat?

Sí, és clar. Els animals mengen cada dia, hi ha milions d’animals de companyia a l’Estat i està garantida l’arribada de menjar per a ells.

Com detectar que la mascota no està bé i necessita atenció mèdica amb urgència?

Els motius més clars  poden ser accidents, mossegades o dificultat respiratòria o per caminar, vòmits i diarrees molt profuses. En la situació actual, és sempre millor trucar abans perquè et diguin si realment necessita una visita d’urgència o pot esperar.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Igualada incrementa un 68% en sis mesos els quilos de roba recollida de Càritas

El passat mes de juny, aprofitant el canvi de contracte de l’empresa encarregada de la recollida, l’Ajuntament va augmentar el nombre de contenidors de...

“En Joan sense por i la casa encantada”, un musical a l’Ateneu

El grup Xarxa Igualada, que forma part de La Xarxa, Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, enceta l’any amb la programació d’un...

El Mercat d’Antiguitats amplia expositors i ocuparà un tram més del Passeig

Com cada darrer diumenge de mes, aquest proper diumenge 29 de gener torna el Mercat Antiguitats i col·leccionisme en un format més ampli: s’hi incorporen més...

Últimes notícies