La Biblioteca Central d’Igualada i l’Empremta, junts per exposar 10 clàssics de la literatura catalana

62

Fomentar la lectura. Aquest és l’objectiu de l’exposició que acull des d’aquesta setmana l’Empremta de Gràfiques Vilanova. Es tracta d’una selecció de 10 llibres d’autors clàssics de la literatura contemporània catalana feta per la Biblioteca Central d’Igualada.

empremta1-10-llibres-veuanoia
Amb aquesta mostra, l’Empremta inicia un cicle d’exposicions literàries consistents en la tria de 10 obres per part d’un autor o institució igualadina. La Biblioteca Central d’Igualada ha estat la primera en participar-hi fent una selecció de llibres dels autors catalans més recents, la majoria dels quals han obtingut diversos guardons literaris per la seva obra com Carme Riera, Jaume Cabré o Quim Monzó. En la seva tria, la biblioteca aposta majoritàriament per les novel·les, sense deixar de banda els reculls de contes d’autors com Mercè Rodoreda o Pere Calders. Tots aquests llibres i molts d’altres es poden trobar entre els prestatges de la Biblioteca i es poden endur en préstec amb el carnet gratuït de la Xarxa de Biblioteques Municipals.
La recomanació de la Biblioteca Central serà visible des del carrer durant el mes d’octubre. La sala l’Empremta està situada al carrer de Santa Maria número 12, just davant de l’entrada lateral de la Basílica de Santa Maria d’Igualada.
empremta-exposicio-vilanova-veuanoiaEn els propers mesos, els ciutadans que s’apropin a l’aparador de l’Empremta trobaran noves recomanacions literàries que, de ben segur, els despertaran les ganes de llegir. Amb aquestes exposicions l’Empremta contribueix a promocionar la cultura i el llibre, producte per excel·lència del sector de les arts gràfiques.
L’Empremta de Gràfiques Vilanova
La sala l’Empremta, inaugurada l’any 2013, pertany a l’empresa Gràfiques Vilanova encapçalada per Àngel Acevedo, qui cedeix desinteressadament l’espai a la ciutat per tal que s’hi puguin realitzar activitats i exposicions divulgatives relacionades amb el món de les arts gràfiques i vinculades a la vida cultural i associativa de la ciutat.