16.3 C
Igualada
Diumenge, agost 1, 2021

Atorgats els reconeixements de la 25a edició dels Premis Ciutat d’Igualada

Aquest diumenge ha tingut lloc la gala de lliurament de la 25a edició dels Premis Ciutat d’Igualada, que, atesa la situació sanitària s’ha fet sense públic des del Teatre Municipal de l’Ateneu i que es pot recuperar a través del canal de Youtube de l’Ajuntament.

La benvinguda ha anat a càrrec del regidor de Promoció Cultural i Relacions institucionals, Pere Camps Oviedo, que ha destacat l’alta participació registrada en aquesta edició i ha agraït l’esforç dels diversos jurats implicats.

El Premi de composició musical Pepita Madriguera ha estat declarat desert. El jurat, format per Salvador Brotons Soler, Josep Comellas Rosiñol, Francesc Gregori Pons, Manel Camp Oliveras, i la mantenidora i secretària, M. Queralt Martí i Garcia, ha atorgat dues mencions: a “Fantasia en 1 moviment”, obra per piano de Joan Carles Martínez Prat, i “Canzone da Batello”, obra per a guitarra de Publio Delgado Fernández de Heredia.

Xavier Andrés, guanyador del Premi de Disseny Gaspar Camps, amb la regidora Patricia Illa

El premi de disseny que porta el nom de Gaspar Camps té per objectiu reconèixer el talent dins el món del disseny en els seus diferents àmbits i compta amb el suport de l’entitat disseny Igualada i l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps. El premi està dotat amb el guardó Ciutat d’Igualada i 1.350 € i ha estat atorgat a Xavier Andrés per l’obra d’interiorisme de l’Hotel Somiatruites.

El premi d’Art Digital Jaume Graells, impulsat pel Centre Informàtic de l’Anoia, CEINA i l’Ajuntament, compta amb el suport de La Renda Urbana, i Trilogi, que any rere any mantenen viva la memòria de Jaume Graells. El jurat, format per Pere Camps i Oviedo, Ada Jover Sampere, Josep Maria Rosich i Morist, Xavier Vives i Sabaté, Joan Domènech i Ventura, Eulogi Domènech i Roig i Teresa Creus i Bel, ha declarat guanyadora l’obra “Desde el reino de mi mente”, de l’autor Raul Villalba, de Buenos Aires, que s’ha endut el guardó, una llicència original atorgada per Corel i 1.800€. També s’ha atorgat un accèssit, dotat amb una llicència original Corel i un diploma acreditatiu, a l’obra “Pulsión escópica”, de l’autor Julian Camilo Briceño Sepulveda de Colòmbia, resident a Bilbao.

El Premi de poesia Joan Llacuna, organitzat per l’Ajuntament amb el suport de l’Ateneu Igualadí i el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, està dotat amb el guardó Ciutat d’Igualada, 2.000 € i la publicació de l’obra a Viena Edicions. El jurat format per Enric Viladot i Presas, Laura Rosich i Mena, David Soler Ortínez, Carmel·la Planell i Lluís i M. Teresa Miret i Solé, ha atorgat el premi a l’obra “El Clot” , de l’autor Àngel Martínez Moreno, de València.

El Premi de fotografia Procopi Llucià, que recorda la figura d’un dels fundadors de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, ha estat atorgat a la col·lecció “Boira”, de Diego Pedra Benzal, de Cornellà de Llobregat. El segon premi ha estat per a la col·lecció “Espacios Compartidos” del fotògraf José Ramón Luna de La Ossa de Tarancón. Fins al dia 13 de desembre, les obres presentades al certamen es podran veure a la Sala Municipal d’Exposicions. El guanyador participarà amb una exposició monogràfica durant el festival de fotografia Fineart, que tindrà lloc a Igualada del 26 de febrer al 21 de març de 2021. El jurat ha estat format per Gabriel Brau Gelabert, José Luis Fillat Claver, Carmel·la Planell Lluís i Daniel Farré Garriga, que actuava com a secretari.

El Premi de recerca Dr. Joan Mercader, que compta amb el suport del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada i la col·laboració del Centre d’Estudis Antoni de Campmany de la Universitat de Barcelona, ha estat declarat desert pel jurat format per Miquel Termens, Glòria Escala, Ricard Soto Company, Raimon Soler Becerro i Marc Prat Sabartés.

El Premi Mossèn Còdol, que organitzen l’Ajuntament i la Fundació Sant Crist d’Igualada, amb l’objectiu de promoure i reconèixer la feina realitzada per persones, entitats i organitzacions, compromeses amb els valors socials i les actituds cíviques, està dotat amb 2.000€. En aquesta edició ha estat concedit a totes les persones vinculades al sector sanitari i de serveis, pel seu compromís amb la lluita contra la Covid-19. El premi l’ha recollit, en nom d’aquest col·lectiu, Fàtima Urteaga, infermera de l’Hospital Universitari d’Igualada. Els 2.000€ es destinaran a La Marató de TV3. El jurat estava format per Josep Elias Farré, Oriol Moncunill Vidal i Jordi Miserachs i Nadal, per part de la Fundació Sant Crist d’Igualada, el regidor Pere Camps i Oviedo, Joan Godó Bisbal i Josep Rabell i Padró.

El darrer dels premis lliurats ha estat el Premi d’Honor Ciutat d’Igualada, destinat a reconèixer la trajectòria de persones de diferents àmbits culturals. El jurat, format per Marc Castells, alcalde d’Igualada, els regidors Pere Camps i Marisa Vila Berzosa, i Mireia Claret, Xavier Barberà Bota, Glòria Escala, Montserrat Lobato i Josep Rabell, ha decidit atorgar aquest premi d’honor a Joan Armengol Costa, en reconeixement a la seva dilatada trajectòria en el món del periodisme. El guardó l’ha recollit Mn. Xavier Bisbal i Talló, nebot de Joan Armengol, que a causa de les restriccions de mobilitat per la pandèmia no ha pogut assistir a l’acte. El lliurament ha inclòs, també, la projecció d’un vídeo explicatiu de la vida professional de l’homenatjat, així com una felicitació del periodista Jordi Évole.

D’altra banda, la gala també ha inclòs un apartat dedicat a recordar protagonistes de la cultura local que ens han deixat durant el darrer any. En aquesta ocasió s’ha volgut tenir un record a la trajectòria de l’actor Carlos Miguel Solà, i de Lluís Velázquez Sayalero, El Saya, un dels pioners del món del disseny igualadí.

La cloenda de l’acte, que ha estat amenitzat pel grup The Curlies, ha anat a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells i Berzosa, que ha felicitat els premiats, ha destacat la singularitat d’aquest any i ha refermat que “treballarem amb l’audàcia de l’esperança per fer del món de la cultura un món de futur”

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Pobla dona un nou impuls a l’activitat de la seva gent gran

A partir d’aquest mes de setembre l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt incrementarà les actuacions que realitza al voltant de l’envelliment actiu a través...

Racons de l’Anoia: Pujalt

El terme de Pujalt, de 31,43 km2 d’extensió, és al sector de ponent de l’altiplà de Calaf, al límit nord de la comarca de...

A propòsit d’una notable Exposició: “Natura viva”, de Carlota Delgar, a Igualada

Nascuda a l’osonenca Manlleu i instal·lada al cap d’uns anys a Els Hostalets de Pierola, Carlota Delgar se’ns presenta com una dona activa i...

Igualada tindrà les zones blaves gratuïtes durant tot el mes d’agost

Aquest any durant tot el mes d’agost la zona blava de la ciutat d’Igualada serà gratuïta. L’1 de setembre es tornarà a activar. L’ajuntament...

L’editorial: Ha tornat el foc

De nou l’Anoia ha tornat a ser assolada pel foc. Aquesta vegada a Bellprat, Santa Maria de Miralles i Sant Martí de Tous, que...
Compartir