ATLAS: la diferència és una riquesa

6 d'octubre de 2020

L’octubre és el mes de la solidaritat a Igualada. Enguany no es poden celebrar moltes de les activitats de l’Octubre Solidari que es feien habitualment, com la Mostra d’entitats, però a través d’aquest espai setmanal aconseguirem que la vintena entitats de cooperació i solidaritat que integren Igualada Solidària puguin explicar a la ciutadania quina activitat fan i com s’hi pot col·laborar. Ara que patim de manera tan devastadora les conseqüències socials, econòmiques i sanitàries de la pandèmia mundial, són més necessàries que mai. I ens necessiten més que mai. Avui expliquem la tasca de l’organització solidària ATLAS.

ATLAS: la diferència és una riquesa
ATLAS és una entitat sense ànim de lucre declarada d’utilitat pública que té com a objectiu transformar la societat culturalment i socialment, utilitzant l’educació com a principal eina. Una educació basada en el diàleg, el respecte i la convivència, on els principals protagonistes són les persones.

Des de l’entitat es treballa per trencar estereotips i prejudicis mitjançant diferents projectes com els Tallers “Canvia el Xip” als centres educatius. També amb el projecte NOS[ALTRES] on es fan activitats per fomentar la diversitat, la convivència i promocionar les relacions interculturals. L’objectiu? Teixir una societat igualadina més justa, tolerant i solidària amb les persones d’origen en la migració tot insistint en la positivació de la diferència com a riquesa personal. ATLAS en el seu 25è aniversari va regalar a la ciutat l’escultura NOS[ALTRES], ubicada a Cal Font. L’escultura està ideada per ATLAS per transmetre tota la seva visió, missió i valors del fet migratori i l’enriquiment cultural. Qui és d’AQUÍ? Qui és d’ALLÀ? Siguis com siguis, vinguis d’on vinguis. Benvingudes a un MÓN OBERT.
Si voleu més informació o us agradaria col·laborar amb l’entitat, podeu consultar la pàgina web www.atlasfundacio.org o bé adreçar-vos-hi per correu electrònic a atlas@atlasfundacio.org

Comparteix l'article:

Deixa un comentari