19.5 C
Igualada
Dijous, octubre 21, 2021

Associats de Leather Cluster Barcelona exposen a París i Milà

Aquest mes de setembre es celebren dues de les fires més representatives per la indústria de la pell en l’àmbit de la moda, Première Vision i Lineapelle. Aquests dos grans esdeveniments tenen lloc a dues de les capitals mundials de la moda: París i Milà.

Un total de deu empreses adoberes associades a Leather Cluster Barcelona prendran part exposant els seus articles de pell, en aquests dos grans aparadors internacionals on es donen cita experts professionals de moda de tot el món que busquen novetats, tendències i accessoris.

Durant aquesta setmana es celebra a la capital francesa, Première Vision Paris, fira internacional de referència en el sector de la moda amb 900 expositors d’arreu que participaran d’aquesta edició en format híbrid, celebrant-se una versió digital del 20 al 24 de setembre i una altra presencial del 21 al 23.

Per altra banda, Lineapelle que es celebra a Milà,  és una de les fires internacionals de pell, accessoris i components per a les indústries del calçat, la marroquineria, la confecció i el mobiliari, més antigues i prestigioses del món. Del 22 al 24 de setembre a Lineapelle es presentaran les novetats, tendències, estils i colors en pell i accessoris de la moda que vindrà.

Aquestes dues grans fires tenen lloc en ple debat a la societat sobre els models de producció i l’ús d’articles sostenibles a la indústria de la moda. En aquest sentit, un dels objectius globals per a protegir el planeta de l’Organització de les Nacions Unides, és la producció i el consum responsables. L’ONU, en el seu 12è Objectiu de Desenvolupament Sostenible fa una crida als governs, al sector privat i a la societat, per augmentar l’eficiència dels recursos per la preservació mediambiental, tot promovent estils de consum més sostenibles.

El model actual de moda, basat en el fast fashion, està lligat a un hiperconsum que comporta importants conseqüències mediambientals. En aquest context, la pell es reivindica com a exemple d’economia circular i moda sostenible per a reduir els impactes negatius que el fast fashion genera.

La pell és un residu conseqüència del consum de carn, font principal de proteïna arreu del món. La indústria de la pell recupera i recicla aquest residu del sector de l’alimentació perquè es pugui reutilitzar com a nova matèria primera. El procés d’adobament dóna una segona vida a les pells dels animals i les revalora en productes útils a la societat.

La indústria de la pell contribueix al consum responsable i sostenible, revalorant un residu per produir bens de consum duradors: un article de pell pot durar tota la vida. En aquest sentit, la pell és un material durador i atemporal que es pot usar durant molts anys, és per tant, un bé que contribueix a la reducció del consumisme. En contraposició al fast fashion, un model de negoci basat a crear productes d’utilitzar i llençar, en gran part representat pels materials sintètics que volen imitar la pell, fets a partir de plàstic, elaborats doncs a partir de compostos derivats del petroli, un recurs natural limitat, que més enllà de l’impacte mediambiental negatiu durant el seu procés de producció, és costós i complicat de reciclar i té una biodegradabilitat molt dolenta.

Sobre Leather Cluster Barcelona
Amb capital a Igualada i seu a l’Adoberia Bella, Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. Compromesos amb la moda sostenible, l’economia circular i el valor compartit, Leather Cluster Barcelona engloba 50 empreses i agents amb una facturació agregada de més de 350 milions d’euros, des de la ramaderia i la indústria alimentària, adoberies, universitat i recerca, fins a la química, la sostenibilitat, el disseny, la manufactura en pell i la moda.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Síndic investiga d’ofici el diagnòstic homòfob a Teresa Bernadas

El Síndic de Greuges ha obert una investigació d'ofici pel diagnòstic que va rebre l'exportera d'hoquei patins igualadina Teresa Bernadas, en un CAP de...

Manifest pel sí a Jorba

El proper diumenge 24 d’octubre Jorba votarà si vol ampliar el Parc Tecnològic Igualada-Jorba tal i com proposa el Pla Director Urbanístic d’activitat econòmica...

Igualada incorporarà 7 elements a la “Llista representativa de tresors culturals del món”

Igualada ha iniciat aquest dimecres la campanya d’elecció i promoció de 7 tresors del patrimoni cultural. Aquesta campanya es duu a terme com a...

L’Igualada Rigat perd un partit que tenia dominat

IGUALADA HC RIGAT 5 NOIA 6 L’IHC Rigat va acabar derrotat en un partit que podria haver guanyat, que com a mínim hauria d’haver empatat, però...

Més de 330 ciclistes gaudeixen de la Pedals de Tros en un dia radiant

El passat diumenge, 17 d’octubre, Santa Coloma va acollir la novena edició de la Pedals de Tros, una cursa en BTT organitzada pel club...
Compartir