Arxiven la causa judicial contra el primer autoinculpat pel 9-N, Ignasi Vich

50

Ignasi Vich_CCN.jpg

L’autoinculpació pel 9N presentada per Ignasi Vich, membre del Comitè Executiu del Cercle Català de Negocis, ha estat arxivada avui dijous pel Jutjat d’Instrucció número 5 d’Igualada a causa de “… no aparecer suficientemente justificada la perpretación de los hechos…”.
Segons Ignasi Vich “Aquest arxivament avala, des del punt de vista legal, la feina dels milers de voluntaris del 9N, així com el mateix procés participatiu en general. Afirma també que, si ara s’arxiva aquesta causa, es considera que no és autor de res punible i, per tant, marca el possible camí per a la resta d’autoinculpacions, les quals s’hauran de resoldre en algun moment.
Ignasi Vich va ser el primer ciutadà que es va autoinculpar el 21 de novembre de 2014 per notificar que havia participat en la consulta del 9N. Aquesta acció es va convertir en massiva quan, després d’ell, centenars de persones anònimes van procedir a fer el mateix.
L’arxivament de l’autoinculpació és provisional, amb un marge de 15 dies perquè les parts puguin recórrer la notificació. Si ningú ho recorre, passarà a ser definitiu.