Arriben els nous residents al Consorci Sanitari de l’Anoia

0
452

Aquesta setmana han arribat els nous residents que començaran la seva formació a l’Hospital Universitari d’Igualada i al CAP Igualada Nord del CSA.
En concret, són 21 residents de les especialitats mèdiques d’Anestesiologia, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Cirurgia General, Geriatria, Obstetrícia i Ginecologia, Farmàcia i d’Atenció Familiar i Comunitària, i d’especialitats d’infermeria de Geriatria, d’Obstetrícia i Ginecologia i d’Atenció Familiar i Comunitària. Aquesta formació de medicina i d’infermeria en Atenció Familiar i Comunitària es coordina des de la Unitat Docent de la Catalunya Central de l’ICS i es realitza conjuntament amb altres centres de l’ICS.

El tret de sortida ha estat un acte en el qual, de forma telemàtica, se’ls ha donat la benvinguda per part de la direcció i dels tutors del centre, i també hi ha hagut xerrada per videoconferència a càrrec la Sra. Núria Terribas, jurista i especialitzada en l’àmbit de la bioètica, que a més és directora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i que té la Càtedra de Bioètica de la UVIC-UCC, i que ha parlat sobre la priorització i racionament dels recursos dels centres de salut, focalitzant la situació durant el brot per la pandèmia i com s’ha fet la gestió de la incertesa, com s’ha aplicat el principi de justícia distributiva i l’equitat a l’hora de gestionar els recursos, posant l’accent a la necessitat de preservar en tot moment l’autonomia del pacient en la presa de decisions, i realitzar una comunicació eficaç i veraç per fer arribar la població aquesta necessitat de priorització i racionament dels recursos.
Compromesos en la docència

El CSA, des del 2007, està immers en la formació sanitària especialitzada formant metges, infermeres i farmacèutics. És a dir, ens avalen 14 anys d’experiència i, durant aquest temps, s’han format a les unitats docents del centre i han iniciat la seva vida professional com especialistes 67 sanitaris. A més a més d’haver participat en la formació de 54 metges i 10 infermeres de atenció familiar i comunitària de la unitat docent de Catalunya Central.
Aquest esperit docent també es desenvolupa en la formació pregrau, principalment en la realització de les pràctiques hospitalàries del grau d’infermeria de la Universitat de Lleida, de la que des d’aquest mes de setembre som Hospital Universitari.

Compartir