Arriba la tradicional Fira de la Candelera, a la Pobla de Claramunt
A

2 de febrer de 2018

La Pobla de Claramunt obre el calendari d’activitats del mes de febrer amb la Fira de la Candelera, festa local del municipi. El programa festiu s’organitza des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament i una de les propostes destacades és el mercat de productes artesanals i d’alimentació i la demostració d’oficis tradicionals, que ja arriba a la desena edició i que es farà el diumenge 4 de febrer al llarg del matí.

Les propostes festives s’obriran el divendres 2 de febrer. A 2/4 de 12 del matí a l’església de Santa Maria, se celebrarà una missa solemne cantada per la Schola Cantorum d’Igualada, en honor a la patrona, la mare de Déu de la Llet, i la benedicció de candeles. Un cop finalitzi la celebració, la formació vocal igualadina oferirà una cantada.

A la 1 del migdia a la Sala Municipal d’Exposicions, s’inaugurarà una mostra col·lectiva d’artistes poblatans. Es podran veure les obres pictòriques del Francesc Surroca, la Pepita Soteras, la Irene Cervelló, el Miquel Bou, la Xus Luna, el Pasqual Gomicia i el Manel Vega.
Enguany, a més de la pintura, hi haurà les reproduccions dels carros del Pascual Heredia. Són veritables tresors artesanals, fets amb tots els detalls, fins i tot el més petits. La mostra es podrà visitar fins el dissabte 17 de febrer i l’horari de visites serà de dimarts a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre.

A la tarda, a partir de 2/4 de 6 a l’Ateneu Gumersind Bisbal, hi haurà un espectacle per als nens i les nenes amb una disco pinky, una discomòbil. Les propostes continuaran el dissabte 3 de febrer amb un taller d’il·luminació de bodegó. Aquesta activitat tindrà lloc de les 10 del matí a les 2 del migdia al Teatre Jardí i l’organitzarà l’Agrupació Fotogràfica Castell de la Pobla.

El diumenge 4 de febrer, de les 9 del matí a les 2 del migdia, els racons del nucli antic es convertiran en un mercat d’artesania i alimentació. Com en edicions anteriors, els visitants podran comprar els típics bunyols i rebran, com a obsequi, un pom de romaní i una infusió de poniol. Relacionat amb la màgia i la protecció de les herbes podran veure la demostració de l’elaboració d’oli essencial de romaní amb fassina.

Les espelmes també seran les protagonistes de la festa. Hi haurà una parada en què es mostrarà l’elaboració d’espelmes amb canya de riu i per immersió, una altra amb una exposició d’estris d’apicultor i una altra en què es podrà fer un taller per confeccionar espelmes amb cera verge.

En aquest mercat no hi podrà faltar la Vella Candelera que, al voltant d’una foguera, explicarà els orígens de la festa i antigues històries. També hi haurà un agutzil, una de les novetats d’enguany, que recorrerà els carrers del nucli antic fent la crida de la festa i llegint el pregó.

A l’entorn de l’antic safareig es recordarà que per la Candelera, antigament, es feia la bugada anual a les cases. Els visitants també podran portar espelmes a l’altar de la mare de Déu de la Llet, que s’invocava per augmentar el cabal de llet a les mares; era costum donar el pit als infants davant de la imatge després d’oferir-li un ciri encès.

A més de totes aquestes activitats, es podrà veure l’actuació dels Falcons de Capellades.

De les 11 del matí a les 2 del migdia, al Teatre Jardí, hi haurà un espectacle per als infants que portarà per títol “Somnis” i que inclourà tallers de globoflexia i de pintar cares. A 2/4 d’1 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament, hi haurà una ballada de sardanes, organitzada per l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran.

Les activitats previstes per al diumenge les organitzaran, conjuntament, la regidoria de Cultura i l’empresa Mapamundi Produccions.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta