7.1 C
Igualada
Dissabte, 2 desembre 2023

Un article de

Arriba Sant Valentí, el dia dels enamorats
A

Publicitat

Segons la llegenda, l’emperador Claudi II va prohibir que els joves es casessin ja que pensava que a l’estar lliures de lligams podrien competir millor en els camps de batalla.
Valentí era un prestigiós sacerdot de Roma que va desafiar aquesta prohibició i va seguir casant a les joves parelles d’amagat de l’emperador. Quan aquest es va assabentar, va muntar en còlera i el va enviar a presó. Després de les reixes, va fer el miracle de tornar la vista a la filla d’un dels guardes de la cel·la. Després d’aquest succés, tota la família del carceller es va convertir al cristianisme però no van poder evitar que el furiós emperador donés l’ordre d’executar Valentí un 14 de febrer.

La jove a la qual Valentí havia tornat la vista, va plantar un ametller davant de la seva tomba. Des de llavors, les flors es van convertir en símbol d’amistat i amor. El 14 de febrer va passar a ser en tot el món, el Dia dels Enamorats.

Elevant a la desena potència l’amor, a Finlàndia i Estònia, per exemple, Sant Valentí s’ha convertit en una data que moltes parelles escullen per demanar matrimoni i fins i tot casar-se.

A Dinamarca i Noruega la tradició marca l’enviament anònim de poemes amb rimes divertides a les dones. Per donar una pista, el remitent es posa amb tants punts com lletres té el seu nom.

A Alemanya, les parelles es regalen porquets que ofereixen flors i cors de xocolata. Per sort per al porcí, convertit en tot un símbol de sort al país, no ha de ser de veritat sinó que amb un dibuix o una figura prou.

A Anglaterra, el Dia dels Enamorats es col·loquen 5 fulles de llorer, una a cada cantonada del coixí i la cinquena en el centre, per intentar atraure el futur marit.
El costum de regalar flors perviu des de llavors. Actualment les més sol·licitades el 14 de febrer de les deu que te’n parlarem són les roses vermelles, les flors de la passió i l’amor per excel·lència.

Cada color de les roses s’associa a unes determinades característiques: rosa-alegria, taronja-amistat, blau-serenitat i vermell-passió.

Regalar flors per al dia de Sant Valentí és una tradició entre els enamorats que volen expressar el seu amor. És un regal molt especial perquè són el símbol de la bellesa, de la delicadesa, del romanticisme, de la passió …

Les roses són les flors més clàssiques per al dia dels enamorats, mai passen de moda. La seva bellesa és tan espectacular que continuen sent les reines dels jardins. Hi ha una gran varietat de roses, de manera que podràs triar la que millor s’adapti al teu gust. No obstant això, sempre és un encert recórrer per San Valentí al tradicional ram de roses vermelles, ja que simbolitzen l’amor i la passió que hi ha entre dues persones.

A l’igual que passa amb la rosa, també pots optar per una gran varietat de crisantems: anastasia, focus i sharp. Els tres tipus de crisantems són perfectes per fer un regal per Sant Valentí, sempre que tinguis present els diferents colors d’aquesta flor i els seus significats.

La gardènia representa dues coses totalment oposades. D’una banda la puresa i dolçor dels enamorats i d’altra banda és la flor que representa l’amor secret i la relació fosca entre dues persones. La gardènia és una de les flors per Sant Valentí que es pot convertir en un encertadíssim regal perquè també és perfecta per a la decoració de les llars.

Les orquídies són les flors que es van convertir en el segle XVIII preferides de les classes més benestants. En tots els seus tons les orquídies són unes flors molt elegants i sofisticades, però com a regal de Sant Valentí et recomanem sens dubte l’orquídia rosa perquè representa un amor pur i obert. És tota una declaració!

Els clavells, sobretot els clavells vermells són una de les millors flors pel dia de Sant Valentí perquè signifiquen amor, passió i també admiració. I, qui no admira a la seva parella? Aquestes flors també són capaços de transmetre alegria i d’ajudar a recordar tots els bons moments que ha viscut la parella.

Alguns llocs on podreu trobar rams de flors per Sant Valentí son:

Flors Roset
Flors i Violes

Més enllà de les flors…
Però no tot són flors. Podeu optar per un altre clàssic: regalar una joia. Anells, arracades, polseres, braçalets, collarets, fermalls, rellotges… de col·leccions més clàssiques o de marques comercials més trencadores.

També podeu celebrar-ho al voltant d’una taula, en un bon restaurant, fent un bon esmorzar o dinar inoblidable o ara, en temps de pandèmia, demanar que ens ho portin a casa. Cada vegada més persones s’animen a innovar i busquen propostes diferents per regalar i autoregalar-se, pensant l’obsequi a partir d’una experiència. Gastronòmica, per exemple!

 

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies