Arriba el comitè que avaluarà la candidatura d’Igualada per ser Ciutat Europea de l’Esport
A

19 de maig de 2018

Aquest divendres ha arribat a Igualada el comitè avaluador de la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), un jurat format per set persones d’arreu d’Europa que passaran el cap de setmana a la ciutat per conèixer les instal·lacions, esdeveniments i el teixit esportiu igualadí.

La recepció institucional ha tingut lloc a les 20h a la sala de plens de l’Ajuntament d’Igualada, on diferents esportistes de la ciutat, actuant com a ambaixadors de la candidatura, han fet entrega als membres del comitè dels dossiers amb tota la informació referent a l’activitat esportiva d’Igualada. La informació els ha estat lliurada dins una caixa artesanal de fusta i pell, portadora dels valors de la indústria gràfica, el packaging i la pell que caracteritza la ciutat, obra de l’empresa de disseny gràfic EVVO.

En el marc d’aquesta recepció institucional, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que Igualada és una ciutat “amb una trajectòria esportiva centenària” i on “es pot practicar esport des dels 0 anys fins a l’esport veterà”. Una ciutat, ha afegit, “plena d’actes i esdeveniments tot l’any”. Castells, ha volgut destacar, així mateix, la implicació de les escoles, les empreses, els clubs i les entitats d’Igualada per fer possible aquesta candidatura per ser Ciutat Europea de l’Esport 2019.

Per la seva banda, Maite Fandos, diputada de la Diputació de Barcelona, ha apuntat que el “plantejament esportiu d’Igualada té un objectiu molt important: l’esport com a salut, pels petits i els grans” i ha afegit que “és una candidatura molt ben feta perquè s’ha fet en conjunt amb clubs i entitats”.

Per part del comitè d’ACES Europe, el seu portaveu Hugo Alonso, ha volgut posar en valor el retorn que la candidatura per ser Ciutat Europea de l’Esport 2019 tindrà per la ciutat, explicant que “l’esport promou més activitat al carrer, més salut i més economia”, i afegint que l’activitat física genera el 2’1% del PIB. Així mateix, ha posat els exemples de ciutats que han rebut aquest reconeixement: a Anvers (Bèlgica), Capital Europea de l’Esport 2013, es va passar del 46% d’esportistes abans de la candidatura, al 58% posteriorment, i ha destacat també el cas de Logroño (La Rioja), Ciutat Europea de l’Esport 2014, per la qual la candidatura va tenir un retorn de 44,5 milions d’euros, segons explica Alonso.

Posteriorment, els assistents han presenciat la descoberta del nou Espai Igualadiníssim, situat al vestíbul del consistori, dedicat en aquesta ocasió a l’esport igualadí.

Durant la seva estada, que s’allargarà fins diumenge a mig matí, el comitè visitarà els equipaments i espais esportius públics d’Igualada: els ja existents, els de recent creació i els que es troben actualment en desenvolupament. Des de fa uns anys, l’Ajuntament està executant el Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals, estretament lligat amb aquesta candidatura.

Coneixeran també l’ampli i divers teixit esportiu igualadí, els clubs i esportistes amb els seus èxits i títols més rellevants, la indústria local vinculada al món de l’esport i el pes que l’esport escolar, la promoció dels hàbits saludables entre la ciutadania o l’esport inclusiu tenen en la vida de la ciutat. Aquest cap de setmana podran viure també en primera persona el seu important batec esportiu, coincidint amb la celebració de dos esdeveniments destacats i diversos com són l’Igualada Urban Running Night Show i el festival aeri Aerosport 2018.

Després d’aquesta visita de dos dies al cor de l’activitat esportiva d’Igualada, el comitè avaluador assignarà una puntuació a la capital de l’Anoia. Les ciutats que finalment rebin els títols de Ciutat o Capital Europea de l’Esport 2019 es faran públics a finals d’aquest any.

L’objectiu de la candidatura

La de Ciutat Europea de l’Esport és una designació que reconeix les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar el nivell general de salut dels seus habitants, a través de la cultura de la salut, l’exercici i l’activitat física, la transmissió de valors com el joc net i l’enfortiment del sentiment de pertinença a la comunitat.

Aquest reconeixement implica, entre altres, una major visibilitat internacional per les ciutats distingides i els seus esportistes i clubs, sumada a l’intercanvi d’experiències i iniciatives amb altres municipis reconeguts i una major capacitat d’atraure esdeveniments esportius de rellevància. El segell l’atorga la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), d’acord amb la Comissió Europea.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta