Arrenca la 23a edició del Festival Internacional d’Orgue d’Igualada

600

festival internacional orgue igualada miquel gonzalez carles raya - La Veu de l'anoia - VeuAnoia.cat

Diumenge passat va començar el Festival Internacional d’Orgue d’Igualada 2016. Enguany la cita, que s’allargarà durant cinc diumenges dels mesos de febrer, març i abril, arriba a la seva 23a edició. Al llarg dels anys, sota la direcció artística de Joan Paradell, organista titular de la Capella Pontifícia del Vaticà, aquest festival s’ha consolidat i ha s’ha confirmat com una cita referent per intèrprets de primera magnitud d’arreu del món. En aquesta ocasió, la cita va arrencar amb l’organista Miquel Gonzàlez, professor d’orgue del Conservatori de Lleida, i el trompetista Carles Raya, professor de l’Escola de Música de la capital de l’Anoia. El concert va servir també per recordar el compositor i músic igualadí David Padrós, desaparegut fa poques setmanes, la germana del qual va rebut un ram de flors de mans de l’alcalde, Marc Castells.

marc castells ram familia david padrós - La Veu de l'anoia - VeuAnoia.catEl 6 de març visitarà Igualada l’organista titular de la Saint Patrick’s Cathedral de Nova York, Jennifer Pascual, que oferirà un repertori variat amb composicions de Bach, Cabanilles, Albero, Albright, Yon, Granados, Albéniz, San Pedro i Bovet. El diumenge, 13 de març, el duet format per Enrico Zanovello, a l’orgue, i Steno Boesso, al fagot, ambdós procedents d’Itàlia, interpretaran peces de Bach, Krebs, Léfebure-Wély, Corrette, Callaerts, Cimoso, Bovet i Verdi. El 20 de març, Fernando Swiech, organista de l’església de Sankt Johanniskirche d’Hamburg, oferirà composicions de Mendelssohn, Bach, Scheidt, Buxtehude i Dubois. I, per acabar el festival, el dia 3 d’abril, els assistents podran gaudir de l’actuació del Cor de Cambra Fòrum Vocal, dirigit per Xavier Sans i amb l’organista Vicenç Prunés. Tots els concerts són gratuïts i se celebraran a les 18h a la Basílica de Santa Maria. Seran presentats, com cada any, per Antoni Miranda i Pallarès.

El festival recorda David Padrós

El concert de l’organista Miquel Gonzàlez, professor del Conservatori de Lleida, i el trompetista Carles Raya, professor de l’Escola Municipal de Música d’Igualada, va servir diumenge per donar el tret de sortida al Festival. La cita va servir també per recordar el compositor i músic igualadí David Padrós, desaparegut fa poques setmanes, la germana del qual va rebut un ram de flors de mans de l’alcalde, Marc Castells.

Aquí podeu veure fotografies del concert:

Festival Internacional d'Orgue