Aquests dies que ens quedem a casa: #Teatrealsofa

121

Aquests darrers dies han sorgit espontàniament diverses iniciatives, agrupades sota l’etiqueta #Teatrealsofa, per gaudir del teatre des de les nostres llars. Amb més temps lliure i disponibilitat, és un bon moment per aprofitar la multitud de propostes teatrals que trobem en obert a diferents plataformes digitals gràcies a la generositat de companyies professionals i amateurs. De tot cor, moltes gràcies.
Benvinguts al teatre, l’espectacle és a punt de començar. Us demanem, si us plau, que apagueu els telèfons i dispositius mòbils i qualsevol tipus d’alarma. Que comenci la funció! Aixequem el teló virtual.

Llibert
Autoria: Gemma Brió. Direcció: Norbert Martínez. Companyia Les Llibertàries
Una mare relata els primers i últims quinze dies de va del seu nadó: un terratrèmol emocional entre l’explosió de felicitat inicial, les primeres complicacions, l’esperança cada cop més baixa i el convenciment que el millor per al petit Llibert és la mort.
Veure a Vimeo

Adossats
Autoria: Ramon Madaula. Direcció: Jordi Casanovas. Coproducció de Teatre Romea i Mola Produccions
23 d’abril. Sant Jordi. Una urbanització de cases aparellades al Vallès Occidental. Una família de classe mitjana catalana es troba al jardí de la casa del Jordi i la Carme. El pare del Jordi -l’avi- es diu Jordi; el fill del Jordi -el net- també es diu Jordi. Tres generacions de Jordis celebren plegats el dia del nostre patró.
Veure a TV3alacarta

Fairfly
Autoria: Joan Yago. Direcció: Israel Solà. Companyia la Calòrica
Quatre amics intenten organitzar-se després que l’empresa d’alimentació infantil on treballen els comuniqui l’obertura d’un ERO. La primera idea és lluitar per defensar els seus llocs de feina, és clar. Però de quina manera? I de què servirà? Realment val la pena lluitar per aquesta feina que tenen? No seria millor que ho deixessin estar i intentessin convertir en realitat aquella idea revolucionaria que van tenir uns anys enrere?
Veure a Vimeo

El Fantasma de Canterville
Autoria: Oscar Wilde, adaptació de Joan Yago. Direcció: Josep Maria Mestres
Lord Canterville convida a l’empresari nord-americà Hiram S. Otis i a la seva família a passar el cap de setmana al seu antic Castell prop d’Ascot, Anglaterra. Lord Canterville, propietari del Castell, adverteix els nous habitants que el fantasma de Sir Simon de Canterville, avant passat familiar, vaga per la casa des que va assassinar la seva esposa, Lady Eleonore.
Veure a TV3alacarta


Ricard de 3r
Autoria: Gerard Guix. Direcció: Montse Rodríguez. Companyia À trois teatre
Ricard, un adolescent tímid i introspectiu que passa hores tancat al garatge de casa seva, alimentant la quotidianitat que ell percep com a excloent, hostil i depriment. Quan un dia descobreix l’obra El Rei Ricard III de William Shakespeare troba molts paral·lelismes amb la seva vida i s’obsessiona amb el personatge que esdevé un exemple a seguir.
Veure a Youtube

Ànsia (Crave)
Autoria: Sarah Kane. Direcció: Loredana Volpe. Cia. La Salamandra
L’obra conté diversos temes foscos, presentats com a temes que assalten els quatre personatges. Aquests temes inclouen violació, incest, pedofília, anorèxia, drogodependència, inestabilitat mental, assassinat i suïcidi.
Veure a Youtube

El sueño de un hombre ridículo
Autoria: Fiodor Dostoievski. Direcció: Ricardo Moya i Mario Gas
Els quatre relats que formen El sueño de un hombre ridículo es condensa l’univers creatiu de Fiodor Dostoievski. En ells queda plasmada la irreversibilitat de la destinació de l’home. Però al mateix temps, les veus individuals dels protagonistes semblen invocar, amb dolorosa solidaritat, l’alliberament col·lectiva d’aquesta gran massa humana sotmesa a el dolor i la incomprensió.
Veure a Youtube

Sobre el fenomen de les feines de merda
Autoria: Joan Yago. Direcció: Israel Solà. Companyia la Calòrica
Una radiografia àcida del sistema laboral contemporani com a punt de partida per construir un espectacle intens i directe on, i entre grans dosis d’humor, reflexionaran sobre què és la feina, com ens identifica, què esperem d’ella i per què li dediquem una part tan important de la nostra vida.
Veure a Vimeo


El llarg dinar de Nadal
Autoria: Thornton Wilder. Direcció: Alberto Díaz. Companyia La Ruta 40
L’obra relata el transcurs de noranta anys al menjador de la casa de la família Bayard celebrant el dia de Nadal. L’espectador coneixerà la vida al camp i els canvis en els costums i hàbits d’una part de la societat americana del canvi de segle passat.
Veure a Vimeo

Rhum
Autoria: Martí Torras Maynerys i Joan Montanyès “Monti”. Direcció: Martí Torras Maynerys. Companyia Monti & Cia
Inspirat en la vida d’Enrico Jacinto Sprocani “Rhum”, aquest muntatge és “tendre, humà i cínic, per gaudir i per riure. Sense moralina, però deixant una petita porta oberta a la reflexió personal de l’espectador sobre aquest apassionant i meravellós ofici del pallasso”, en paraules de Martí Torras.
Veure a Youtube

Les cigonyes venen de Tailàndia.
Autoria i direcció Blanca Bardagil.Companyia Els McGregor Teatre
La Rita és la germana de la Sandra. La Sandra és la parella d’en Jordi. Tots tres celebren que la Rita aviat serà mare i, entre brindis i rialles, juguen a un joc: cadascú ha de dir dues mentides i una veritat, i la resta ha d’endevinar quina de les tres coses és certa. Aquest joc aparentment innocent precipitarà els esdeveniments, i amb l’arribada d’en Guillem i la relació que hi tenen cadascun d’ells, ja no hi haurà marxa enrere.
Veure a Youtube

Al sostre
Autoria: Nigel Planer. Direcció: Israel Solà
Dos artesans que treballen per a Miquel Àngel pintant el sostre de la Capella Sixtina. El geni els acomiada perquè vol acabar el sostre tot sol, utilitzant mètodes desconeguts, i endur-se’n tots els elogis. En aquest moment els dubtes apareixen: qui són els veritables autors de les obres d’art? A què cal renunciar per aconseguir la fama? Dedicar la vida a l’art i no rebre mai cap reconeixement val la pena?
Veure a Youtube