Aquestes són les produccions de la Secció Oficial del Zoom

50

El Festival Zoom s’inaugura aquest dimarts amb l’estrena de la TV Movie Èxode (2019), de Román Parrado i coproduïda per Televisió de Catalunya (TVC) i Set Màgic Audiovisual, una història que ens situa a l’Espanya de finals de 1938, quan després de la derrota de l’exèrcit republicà a la Batalla de l’Ebre, la població civil republicana comença una fugida massiva cap a França. Enmig d’aquest context, la història d’amor del Guillem i la Maria. També entre les produccions catalanes destaca, La fossa (2018), dirigida per Agustí Vila, una sèrie que explica la història del David Martos, un jove del Penedès que treballa d’amagat en l’exhumació d’una fossa comuna de la Guerra Civil sense catalogar, on creu que pot estar enterrada la seva família.

En l’àmbit estatal, incorpora, també produccions com el drama romàntic Lope Enamorado (2018), o el llargmetratge d’Ángel Haro Try (2018)

En la plana internacional, hi trobem tres produccions alemanyes: el thriller Rufmord (2018), de la productora Hager Moss Film Gmbh; Eden (2019), un film coproduït per Atlantique Productions, Lupa Film i Port au Prince Film & Kultur Produktion; la TV Movie alemanya Seed of terrors (2018). Finalment, la italiana Compagnia del Cigno (2019), d’Ivan Cotroneo i Monica Rametta, una sèrie produïda per Rai Fiction i Indigo Film.

Altres projectes més enllà de la ficció
Enguany el Zoom s’obre a projectes d’altres gèneres més enllà de la ficció: entreteniment, informatius, programes culturals i divulgatius i esportius.

En la categoria d’entreteniment trobem els programes d’humor APM?, Euskoterapia i El Cielo puede esperar; els concursos Masterechef Celebrity, Prodigios i Juego de Niños de RTVE i el britànic The Hangover Games. També del Regne Unit ha estat seleccionat l’excèntric reality Drag Sos.

Pel que fa a la categoria de programes culturals i divulgatius han estat seleccionats els documentals El accidente feliz, de Puerto Rico, i Todos los apellidos vascos, Mónica y el Sexo, Scott y Milá i Imprescindibles en l’àmbit estatal. Els programes catalans Katalonski, Quan arribin els marcians, i la sèrie de ficció Oh my goig, també participen en aquesta categoria.

En els informatius trobem tres produccions: per una banda, el 30 minuts i l’especial informatiu de Nits Electorals de TV3 i el documental basc Itziarren Semeak.
I en la darrera categoria, els esportius, competeixen les produccions italianes I limiti non estisono i Le Ragazze Mondiali, el programa Informe Robinson, la retransmissió de la cursa l’Olla de Núria i el documental Spirit of Tel Aviv.

El Zoom Km0
El Zoom també fa una aposta per les produccions de casa i en aquesta ocasió es podran veure els treballs anoiencs: Ateneus, llavors de llibertat, Doña Nati, El silencio de agosto, Fins i tot els arbres escoltaven, Globus Sonda, Islàndia, Ojo por ojo i Savall vist per Riba.