20.3 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

Aquesta propera setmana comencen les obres de millora del polígon industrial de les Comes

Aquesta propera setmana s’inicien les obres de la primera fase del Projecte de Modernització i Millora Integral d’Infraestructures del Polígon Industrial de les Comes, que afectaran principalment els carrers d’Alemanya i Gran Bretanya, entre l’avinguda dels Països Catalans i el c/ de França.

Els detalls d’aquesta important intervenció van ser presentats aquest dimecres per l’alcalde Marc Castells i els regidors de Dinamització Econòmica i de Mobilitat, Jordi Marcè i Miquel Vives, que van comparèixer davant dels mitjans de comunicació acompanyats de Joan Mateu, president de l’associació d’empresaris del polígon, AEPIC.

La inversió per aquest projecte és de 2.200.000 euros, amb una aportació d’1,7 milions per part de la Diputació. Jordi Marcè va destacar que aquestes obres s’afegeixen a la millora de l’enllumenat en la via pública, que ja es va executar en una fase anterior i ha posat en valor “l’aposta del govern municipal pel desenvolupament del polígon i la complicitat amb els empresaris, com demostren la col·laboració d’AEPIC en planificar el projecte, en el marc d’unes sinergies que es concreten també en d’altres àmbits”.

El regidor va posar com a exemple, en aquest sentit, la propera creació d’una pàgina web i d’una aplicació per a mòbil adreçada als propietaris i als treballadors de les empreses que hi ha instal·lades a les Comes.

Miquel Vives va explicar les millores i els canvis que les obres comportaran en la mobilitat de la zona i les afectacions durant el període d’execució del projecte. El regidor va destacar que el primer que notaran el veïns, els industrials i els treballadors de la zona és que els dos carrers mantindran el doble carril, però passaran a ser de sentit únic. I la segona novetat serà la transformació de la secció dels dos carrers. En un costat del voral hi haurà aparcament en semibateria i vorera, i en l’altre voral hi haurà aparcament en cordó, vorera i carril bici bidireccional i separat dels guals de les empreses.

Vives va subratllar que aquesta configuració ha estat molt ben estudiada, perquè permet crear moltes places d’aparcament, algunes d’elles pensades per a camions. I, alhora, millorem l’accessibilitat, ampliem el carril bici i millorem la il·luminació”.

Així serà el carrer Alemanya

Pel que fa als empresaris, Joan Mateu va destacar l’agraïment de la seva associació a l’Ajuntament pel suport que aquesta actuació i aquesta important inversió signifiquen per a l’activitat econòmica al polígon de les Comes, que ara es veu reforçada. També va demanar que aquesta intervenció tingui continuïtat i permeti modernitzar el conjunt de la zona.

Obres fins novembre
Pel que fa a les afectacions durant el període d’execució del projecte, que es preveu que s’allargui fins a mitjan novembre, el regidor va voler destacar que s’ha fet un treball important per reduir-les tant com sigui possible: “tindrem equips treballant en dos carrers, però direccions oposades i només en un voral, de manera que en cap moment tindrem cap dels dos carrers tallats al trànsit, fet que permetrà no aturar en cap moment l’activitat econòmica de la zona.

Vives també va explicar que durant les obres s’habilitaran com aparcament una pastilla del Parc Central i el Parc Onze de Setembre, per tal de reduir el volum de circulació i estacionament de vehicles en les dues vies afectades.

Per la seva banda, l’alcalde va destacar que “el govern d’Igualada aposta per la creació de noves zones industrials al territori, però també per potenciar la de les Comes, que és molt potent. Volem modernitzar un polígon que acull 350 empreses i on treballen quasi 4.000 persones. És una aposta ferma, que es concreta ara en aquests dos primers carrers, però que volem fer extensiva a tota la zona”.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies