8.7 C
Igualada
Dimecres, 29 novembre 2023

Un article de

Aquest divendres comencen les Festes del Carrer de Capellades
A

Publicitat

Aquest divendres comencen a Capellades les Festes del Carrer, les més antigues i tradicionals de la vila. El tret de sortida és el pregó, que enguany anirà a càrrec dels Gegants de Capellades. Abans, haurà sortit una cercavila de la plaça Àngel Guimerà amb les entitats fins la plaça Verdaguer, on després del pregó es farà una ballada conjunta de tot el públic del Ball Pla de Capellades.

L’esquema de les Festes del Carrer és sempre el mateix: al matí es va a portar la panera i a la tarda, a treure ball. Les paneres surten cada dia de cada barri, en cercavila darrera els músics de la Banda de l’Escola de Música fins l’església de Santa Maria, on es fa la benedicció dels tortells. Després es torna fins el lloc de sortida i es queda per la tarda. Sempre es balla primer al barri que toca, amb els músics, i després a la Piscina Blava enguany amb la Stresband.

Tot comença el dissabte, amb el Barri de les Bledes. Les paneres sortiran a dos quarts de 12 del migdia del davant la porta de la Ràdio. A la tarda la ballada és al carrer del Call a les 8 del vespre. Diumenge hi ha la Festa infantil amb la Companyia Bufanúvols, a les 6 de la tarda, al Pati de La Lliga. Dilluns és el Barri del Ruc i les paneres sortiran mitja hora abans, ja que és un dia festiu. El treure ball serà al Pati de La Lliga. Dimarts és el Barri del Gegant i les paneres i la ballada es fan a la plaça Àngel Guimerà, presidit pel Sebastià i la Dorotea, els gegants centenaris de Capellades. Dimecres és el Barri del Ninot i surten els Capgrossos de Capellades i també els Capgrossos de les Festes del Carrer. Les paneres sortiran de la plaça d’Espanya, on també es ballarà a les 8 del vespre. El darrer dia, dijous, és el Barri de les Places. Les paneres sortiran del Passeig, davant la Residència Fundació Consorts Guasch. La ballada serà a la plaça Catalunya. A la piscina Blava es farà el sorteig d’un cap de setmana a Salou o Andorra, gentilesa de Viatges Mctravelmon.

Des de l’organització de les festes, la Comissió demana que tothom vagi correctament vestit, tal com ho requereixen aquestes festes.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies