Aquest diumenge s’entreguen els 26ens Premis Ciutat d’Igualada
A

19 de novembre de 2021

Aquest diumenge 21 de novembre es durà a terme l’acte de lliurament dels XXVI Premis Ciutat d’Igualada al Teatre Municipal Ateneu. Un guardó que es va crear l’any 1996 per agrupar els premis existents a la ciutat.

L’acte de lliurament és obert al públic i s’iniciarà, tal i com està anunciat, a partir de 2/4 de 12 h del migdia. Durant l’acte es donarà a conèixer el veredicte dels premis següents: Art Digital Jaume Graells; Composició Musical Paquita Madriguera; Compromís Social i Cívic Mn. Còdol; Disseny Gaspar Camps (premi disseny en complements de moda i joieria i moda); Fotografia Procopi Llucià; Poesia Joan Llacuna, investigació Jaume Caresmar i el Premi d’Honor Ciutat d’Igualada a la trajectòria en l’àmbit cultural.

Enguany la participació ha estat d’un total de 111 participants. La participació més alta ha estat al premi de poesia amb un 58% del total, seguit de Fotografia 28% i Art digital 11%. Els premis Ciutat d’Igualada són possibles gràcies a la implicació de totes les persones que formen part dels diferents Jurats i les entitats i empreses com CEINA amb La Renda Urbana i la Fundació Sant Crist d’Igualada, amb el patrocini econòmic del premi d’Art Digital Jaume Graells i el premi al Compromís Social Mossèn Josep Còdol, respectivament. Cal destacar també el suport organitzatiu de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, de l’Ateneu Igualadí, de l’entitat disseny=igualada, i del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada en el premi d’investigació Jaume Caresmar i el premi dr. Joan Mercader. També fan suport als premis els diferents equipaments municipals com l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, l’associació Disseny Market i l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada. Una convocatòria transversal que serveix per potenciar i reconèixer la creativitat, la recerca i les propostes de caràcter social.

Records pòstums
També hi haurà un moment per al record pòstum de quatre figures rellevants en l’àmbit cultural que ens han deixat el darrer any: Milós Gras, una escultora i ceramista igualadina de prestigi internacional, que va exposar la seva obra arreu del món; Hermini Pla, escultor de peces de xocolata, va ser el creador i dibuixant del logo de l’Igualada Hoquei Club, agitador cultural i enamorat de la seva ciutat, va realitzar la coca més llarga del món, va fer baixar el llaminer del sostre de la pastisseria per convertir-lo en una bonica escultura que va situar al carrer sant Magí perquè tots els igualadins la poguessin gaudir. També es tindrà un especial record per la Victòria Gual, filòloga i professora, va traduir al català de l’anglès obres tant destacables com “Contes de Canterbury”, de Geoffrey Chaucer (Quaderns Crema, 1998), “Viatges de Gulliver”, de Jonathan Swift (Adesiara, 2015) entre d’altres, i finalment, Pius Morera Prat, que des de molt jove es va sentir atret per la literatura i la poesia. El 1965 rebia el premi Amadeu Oller de poesia amb “Un mocador d’herbes per a jòquers”. El més rellevant de l’activitat cultural i política del Pius a Igualada és que va ser cofundador del grup Lacetania, fundat el 1960 i guiats per Mn. Antoni Pous, conjuntament amb altres joves. Posteriorment, es va dedicar en cos i ànima a la poesia, i va posar en marxa la iniciativa de fer un programa de radio “Aparador de Poesia”, a Sant Vicenç de Montalt, destinat a divulgar la poesia, donant a conèixer la obra de molts poetes del moment, amb un total de 370 programes.

Durant l’acte hi haurà l’actuació de Lia Sampai (Barcelona, 1995) acompanyada del guitarrista i arranjador Adrià Pagès presentaran el seu treball “Amagatalls de llum”, des
de la senzillesa i la complicitat construeixen relats que abracen el món personal i el social, tot davallant en els racons més íntims i fràgils. La presentació de l’acte anirà càrrec de Montse Sanou, i Xavi Dàvila.

Premi d’Honor per a Maria Àngels Gual
El Premi d’Honor Ciutat d’Igualada enguany ha estat atorgat a Maria Àngels Gual Aribau, fundadora i primera directora de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps.

En aquesta edició ens visiten les ciutats agermanades amb Igualada, l’Alcalde de Montluçon (França); Guimaraes (Portugal); Lecco (Itàlia) i Aksakovo (Bulgaria) L’acte és gratuït i obert al públic, però cal obtenir entrada al portal www.tiquetsigualada.cat També es pot seguir l’acte en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament d’Igualada.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Vas tenir en compte la qualitat dels materials quan vas comprar o llogar el teu habitatge?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta