Aquest diumenge es commemoren 25 anys de les campanes de la Sagrada Família d’Igualada
A

21 de desembre de 2019

Demà diumenge, dia 22, la parròquia de la Sagrada Família celebrarà el 25è aniversari de les seves campanes. La ciutat d’Igualada compta amb dos conjunts harmònics de campanes de gran qualitat i sonoritat fabricats a la ciutat alemanya de Heilbronn per Albert Bachert. El 1990, amb motiu del quart centenari del Sant Crist d’Igualada, es van fondre i instal·lar el gran conjunt de la Basílica de Santa Maria, format per sis campanes amb disposició pentatònica major en tonalitat de Si.

El 24 de juny del 1994 es van fabricar als mateixos tallers sis campaners per la parròquia de la Sagrada Família més petites que les de Santa Maria i amb una disposició acústica semblant. El 30 de setembre foren beneïdes solemnement per el Dr. Josep Mª Guix, Bisbe de Vic.

El dia 17 de desembre del mateix any es va aconseguir cobrir de monedes de 5 pessetes 281,225 m2 de sòl de la Plaça de l’Ajuntament, obtenint un total de 3.438.370 pessetes per finançar la nova nau del temple. Diumenge, després de la missa dominical de 12, es farà un recordatori del 25è aniversari del gran recapte i de l’estrena de les campanes.
L’acte serà conduït per Blai Ciurana, Secretari de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya (CCCC).

Després de la presentació i recordatori de les campanes es procedirà a un fer bon repic per gaudir del magnífic so d’unes campanes perfectament afinades.
Cada campana està dedicada a un sant, de petita a grossa: Reina de la Pau (Si’), Sant Jaume (Sol#), Santa Teresa d’Àvila (Fa#), Sant Lluís Gonçaga (Re#), Sant Pere (Do#) i Sagrada Família (Si).

El dia 29, festa patronal
El diumenge després de Nadal se celebra la festa de la Sagrada Família, titular de la parròquia, organitzada per l’Associació de la Visita Domiciliària. El diumenge 29 de desembre, en totes les misses (també la de la vigília i a l’església de Montserrat), hi haurà adoració de l’Infant Jesús i repartiment de l’estampa de la festivitat.
A la parròquia, a les 12 del migdia, Solemne Ofici concelebrat amb els cants de la Schola Cantorum d’Igualada. Acabada la celebració de la Missa hi haurà unes portes obertes de les obres de la primera fase dels locals parroquials, recentment finalitzada.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?