Aquest diumenge caminada per conèixer la història de la Guerra Civil al cel d’Òdena

60

odena.jpg

“Quan la guerra arribà des del cel. Òdena, entre l’aeròdrom i el Puig Aguilera.” Aquest és el títol de la caminada, organitzada per l’Ajuntament d’Òdena, que tindrà lloc aquest diumenge i que permetrà conèixer la història d’Òdena en la Guerra Civil i veure part de l’empremta que va deixar en el nostre territori.

L’any 1938, darrer any de la guerra Civil Espanyola, el cel de la conca d’Òdena es va convertir en el camp de batalla de la guerra aèria, entre les forces aèries republicanes i els avions al servei de l’exercit franquista.

Durant la primavera de 1938 es va construir l’aeròdrom d’Òdena i l’edifici de la Defensa Especial Contra d’Aeronaus (DECA), unes instal·lacions militars que havien d’ajudar a la defensa de Calalunya, durant aquest darrer any de guerra.

La sortida permetrà conèixer part d’aquest patrimoni que no s’ha perdut tot caminant entre l’aeròdrom, la plana i el DECA, al cim del Puig Aguilera.
El punt de trobada serà aquest diumenge 7 de juny, a les 8,30 del matí, a l’aeròdrom. L’arribada és previst a 2/4 de 2 del migdia. El recorregut de 9 km serà circular i el nivell de dificultat és la pujada al Puig Aguilera. Al cim d’aquest s’oferirà cafè per a tots els participants. L’excursió és gratuïta i cal dur l’esmorzar.