22.2 C
Igualada
Dijous, juny 1, 2023

Aquest dissabte s’obre l’ampliació del Parc Central amb una festa esportiva i un esmorzar popular

Demà dissabte al matí s’obrirà al públic l’ampliació del Parc Central, un dels projectes estrella del govern municipal que no ha estat a temps de poder inaugurar formalment. Tot i això, hi ha previstes diferents competicions esportives, aprofitant la zona lúdica i esportiva del parc, que ocupa una superfície de 12.600 metres quadrats, dels quals 2.000 correspondran al biollac i la resta, 10.600, a un parc d’skate, una zona de bike, jocs infantils i molta vegetació.

Hi ha prevista una segona fase -que arribarà fins el carrer Guimaraes, al costat de l’Hospital- que es farà més endavant, amb la instal·lació de tobogans i un espai mirador de cafeteria i restauració.

Festa a partir de les 10
La festa d’obertura de demà, que organitzen les entitats 2Rodes, Bikeparadiese i l’associació de veïns del Poble Sec, començarà a les 10 amb tallers d’iniciació BMX, Skate i Scooter. A les 11 hi haurà un esmorzar popular, a les 12 la presentació de l’escola de 2RodesBTT i Bikeparadise, i a 1/4 d’una, una exhibició. A les 5 de la tarda, es farà una competició oberta.

El Parc d’Skate i el biollac és el resultat del procés participatiu que ha comptat amb la col·laboració de 1.289 infants i adolescents d’Igualada.

El Parc d’skate té dues zones una més gran de Bowl (va ser la opció més votada) i una altra d’Street. Els bowls són la tipologia més actual per competicions internacionals. Amb més de 700m2 i 65 metres de longitud total de bowl, és un dels millors de l’Estat i més grans de Catalunya.

La zona Street dilueix el concepte d’skatepark com espai purament esportiu per retrobar els orígens als carrers. Amb més de 1000m2 és una de les skateplaces més grans i innovadores del país.

El projecte contempla també el polèmic biollac de 1.586 m2, que versa al voltant de dues temàtiques: el cicle de l’aigua i els elements de biodiversificació. Al voltant de la bassa principal, omplerta amb aigua freàtica, discorre un canal de recirculació per gravetat fins l’entrada de la bassa pels dos extrems, evitant així zones d’aigües estancades, millorant la qualitat de l’aigua i oxigenant aquesta.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

El repàs de la setmana amb les notícies més llegides a veuanoia.cat

Com cada dijous, fem el repàs de les notícies més destacades dels darrers sis dies a veuanoia.cat. Consulta el resultat de les eleccions municipals Tres...

La 7a Ruta de la Tapa convida a descobrir els sabors de Vilanova a preus irresistibles

Avui dijous arrenca la 7a Ruta de la Tapa de Vilanova del Camí amb la participació de 8 bars-restaurants del municipi. La Rucola, Flor...

La plaça de Diputat Provincial de l’Anoia, a l’aire per un grapat de vots

Quan tot semblava que el PSC podria substituir ERC en la plaça de Diputat Provincial del partit judicial d’Igualada a la Diputació de Barcelona,...

Últimes notícies