Aquest dissabte, rua de Carnaval pels carrers d’Igualada, i festa alternativa de la Coll@nada

0
558

Demà dissabte 22 de febrer, Igualada viurà una nova edició de la tradicional rua de Carnaval, festa tradicional que organitza i coordina el Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament.

Les comparses que hi participaran hauran de tenir un mínim de deu membres i s’atorgaran cinc premis de 500 euros i deu de 200 euros, amb trofeus també per a les tres millors comparses.

En acabar la rua es llegirà el pregó i es lliuraran els premis a les millors comparses. També s’oferiran, com és habitual, entrepans als membres de les comparses concursants, amb la col·laboració del voluntariat de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, previ lliurament del tiquet corresponent lliurat en formalitzar la inscripció.

Mal Llamp
La rua sortirà a 2/4 de 7 de la tarda i tindrà el mateix recorregut que l’any passat: des de la Plaça de la Masuca fins a la plaça de Cal Font.
Enguany, l’entitat encarregada de muntar la carrossa del Rei Carnestoltes i elaborar el pregó serà el Mal Llamp d’Igualada, que celebra el seu 30è aniversari. Encapçalarà la rua la Banda de Cornetas y Tambores de Fàtima, que animarà musicalment el seguici de comparses.

Diumenge, miniball
L’endemà, diumenge 23 de febrer, tindrà lloc el mini ball de Carnaval infantil, a les 12 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament. La mainada que hi assisteixi podrà lluir disfressa i ballar amb el grup d’animació Pentina el Gat i l’espectacle Balambambú, amb la col·laboració de la Xarxa d’Igualada.

Activitats alternatives de la Coll@nada
Per la seva banda, la Coll@nada es suma al Carnaval amb tres activitats alternatives a la Rua de l’Ajuntament. Totes les activitats aniran sota el lema: ‘No siguis animal, compra al comerç local!’ on es proposa una reflexió al voltant del comerç de la ciutat. El tema per la disfressa és el comerç igualadí.

La primera activitat consta d’un sopar a la Plaça Sant Miquel a les nou del vespre. Els tiquets es podran comprar a la mateixa plaça. Posteriorment, cap a dos quarts d’onze hi haurà una rua amb proves grupals conduïda pel grup de percussió Protons que arribarà fins al Casal Popular El Foment.

Allà se celebrarà el Ball de Disfresses on es valoraran les disfresses dels participants sota la temàtica del comerç igualadí ja sigui fent una crítica o elogiant la gran quantitat de botigues i supermercats de la ciutat. Finalment la festa s’allargarà amb la música de PD Elles i PD Kompas al Foment fins al seu tancament.

Compartir