11.3 C
Igualada
Divendres, 23 febrer 2024

Un article de

Aquest dissabte, jazz del bo amb “Gili-Romaní Hot Jazz Cats”, a Sant Magí de la Brufaganya
A

Publicitat

Demà dissabte, Sant Magí de la Brufaganya acollirà un nou concert de les Nits Musicals. En aquesta ocasió hi actuaran dos dels grans noms del jazz català, com son Ricard Gili i Oriol Romaní. El concert començarà a les 21.30h.

Ricard Gili, trompeta i veu. (Barcelona, 1948). Arquitecte. Membre fundador i director de La Locomotora Negra. Al davant d’aquest grup ha actuat, des de la seva fundació el 1971, en un gran nombre de poblacions catalanes i en diverses ciutats de l’estat espanyol. Ha participat també, en festivals a França i Bèlgica. Ha donat cursets, seminaris i conferències de jazz a l’Escola d’Estiu Rosa Sensat, Universitat Catalana d’Estiu (Prada de Conflent), Taller de Músics, Universitat Pompeu Fabra, Escola de Pedagogia Musical, Institut Joan Llongueras, i a diversos centres privats. Ha escrit els llibres “EL Jazz” (Nova Terra, 1978, Hogar del Libro 1986) i darrerament “Puro Jazz”, sobre la història i les característiques d’aquesta música. També ha publicat nombrosos articles a la Revista Musical de Catalunya i al Butlletí del Hot Club de França. Ha estat el director artístic del Festival de Jazz de la Costa Brava des de la seva primera edició (1990) fins l’any 2001. És president de la Fundació Privada Catalana Jazz Clàssic.

Oriol Romaní, clarinet. Nascut a Barcelona, es va iniciar en la música en l’ambient familiar i a les escoles Sant Gregori i L’Arc i va estudiar música clàssica amb prestigiosos mestres del país i de l’estranger. Va descobrir el jazz als seminaris de Ricard Gili i va fer-ne el primer aprenentatge pràctic al club La Guitarra amb el pianista Jimmy Rena, i durant cinc anys amb La Locomotora Negra. A La Cova del Drac va col.laborar amb músics com Gene Connors, Carrie Smith i Ralph Sutton. Paral·lelament a les seves actuacions com a concertista de música clàssica, des de 1995 va crear al costat de Ricard Gili i Pepe Robles el conjunt New Orleans Blue Stompers, amb el qual va enregistrar el CD the Louis Armstrongmusical story (Blue moon), i el quartet Barcelona Swing Serenaders, del qual s’ha publicat el CD Saturday night function (Discmedi). L’any 2003 va iniciar un original duo amb el pianista Ignasi Terraza, amb el qual ha enregistrat el CD Confessin’ (Discmedi). Ha actuat també amb els trompetistes Herbert Christ i Josep mª Farràs, les cantants Mònica Green i Big Mama, el vibrafonista Dany Doriz i altres destacats músics i grups del país i de l’estranger. Ha presentat concerts divulgatius per a escolars i per a adults i és autor del llibre Tocats pel jazz (Amalgama). Reconegut com un dels clarinetistes de sabor més genuí dins el jazz New Orleans i el jazz clàssic, ha estat convidat als festivals de Vitoria, San Sabastiàn, Andorra i Barcelona així com a festivals o clubs de jazz d’arreu de Catalunya, Espanya, França, Alemanya i Gran Bretanya. Els concerts De Mozart al Swing i Viatge a New Orleans , dirigits i presentats per Oriol Romaní al Palau de la Música el 2004 i el 2005, han estat dels més ben rebuts pel públic del Festival del Mil·lenni de Barcelona.

També formen part del grup Federico Mazzanti, piano, Queralt Camps, contrabaix i Xavi Hinojosa, bateria
Es poden reservar entrades pel concert a través de www.brufaganya.cat .

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies