9.4 C
Igualada
Dilluns, març 8, 2021

Aquest dissabte, a Montbui, s’inaugura l’espai de les arts i el coneixement Mont-Àgora

montagoraportada

Demà dissabte 21 de març a partir de les 12 del migdia tindrà lloc l’acte d’inauguració del nou Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora. El mateix dia s’obriran al públic la gran majoria dels espais i serveis del centre, com ara la Biblioteca, el vestíbul-cafeteria, l’espai d’exposicions i la sala d’activitats de petit format. L’estrena de la Biblioteca es durà a terme en un cap de setmana ple d’activitats obertes als ciutadans de Montbui i als visitants d’altres municipis per tal que coneguin els diferents espais culturals i artístics de Mont-Àgora.

Un cap de setmana ple d’activitats al nou equipament cultural

Precisament la posada en marxa de la Biblioteca encetarà un ampli programa d’activitats culturals que es duran a terme durant les properes setmanes, també a Mont-Àgora.

Durant tot el proper cap de setmana la cultura serà protagonista a Mont-Àgora. Dissabte a les 12 es durà a terme la inauguració oficial a càrrec de les autoritats del municipi i també amb representants de les administracions que han fet possible aquest important equipament cultural.

A partir de dos quarts d’una de la tarda es podran veure dues exposicions. D’una banda, la mostra “Vida aquàtica”, a càrrec de l’artista local Ferroluar. També els visitants a la inauguració podran contemplar la mostra fotogràfica “El món de colors” (Indonèsia), a càrrec de Marc Abril.

A partir de la 1 de la tarda es farà a l’àrea infantil de la Biblioteca- l’activitat “Racó de contes”, a càrrec de Susagnna Nevò.

Els visitants a Mont-Àgora podran visitar els nous espais, especialment les dues plantes de la Biblioteca (1.007 metres quadrats dedicats només a la lectura), i també contemplar els nous espais de projecció, com l’existent a la sala de petit format.

L’endemà diumenge dia 22 continuaran les activitats amb una “Jornada de portes obertes” a l’equipament cultural montbuienc, entre les 9 del matí i les 12 del migdia. A partir del migdia, a la sala de petit format de Mont-Àgora es farà l’espectacle de titelles Roc, el ruc, a càrrec del grup Front Àrtic. I a partir de la una de la tarda, el vestíbul de Mont-Àgora acollirà un concert de violins a càrrec dels escolars del municipi.

Tota la informació sobre la Biblioteca Mont-Àgora

La nova Biblioteca Mont-Àgora és un servei públic municipal obert a tothom. Està ubicada en un edifici de 1.007 metres quadrats útils. La Biblioteca depèn de l’Ajuntament de Montbui, que la gestiona en conveni amb la Diputació de Barcelona. La Biblioteca, creada el 1995, s’ha traslladat a Mont-Àgora coincidint amb el seu 20è aniversari. Forma part del Centre Cultural Mont-Àgora, que concentrarà les principals instal·lacions culturals del municipi. Entre les novetats d’aquest canvi d’ubicació, cal destacar que d’ara en endavant la Biblioteca incorpora el servei d’autopréstec basat en la tecnologia RFID (identificació per ràdiofreqüència), que permet major autonomia de l’usuari.

El nou centre de lectura de Montbui està distribuït en dues plantes. La planta baixa es divideix en diferents espais: servei d’informació i préstec, revistes i diaris, espai de música i imatge i àrea infantil. A la primera planta s’hi ubica el fons general, el servei d’internet, la Col·lecció Local, un espai de suport, el dipòsit documental i el despatx de direcció.

Entre els diferents serveis que ofereix la Biblioteca Mont-Àgora trobem la informació i assessorament sobre llibres, servei de préstec, carnet amb descomptes culturals, préstec interbibliotecari de qualsevol biblioteca pública i provincial de Catalunya, accés gratuït a internet i zona WI-FI, suport a l’autoaprenentatge, accés a bases de dades, visites guiades a la biblioteca, activitats culturals i de foment de la lectura, clubs de lectura, butlletins electrònics, subscripció a novetats i bústia 24 hores de retorn de documents, a més de poder accedir als 9 milions de documents (llibres, DVD, CD, revistes i diaris) de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

La nova Biblioteca Mont-Àgora obre als matins els dijous i dissabtes de 10 a 14 hores i a les tardes de dilluns a divendres de 16 a 20.30 hores. Aquest horari es modifica de l’1 de juliol al 15 de setembre, quan romandrà oberta els dijous al matí de 10 a 14 hores i a les tardes de dilluns a divendres de 16 a 20.30 hores.

La nova sala de petit format també s’estrena

A més de la Biblioteca, un altre dels atractius de la jornada inaugural serà poder estrenar la nova sala de petit format, un espai de 140 metres quadrats i amb capacitat per a 110 persones. Disposa de butaques per garantir la comoditat dels assistents i compta amb l’últim equipament preparat per realitzar projeccions. A la sala de petit format es podran realitzar activitats com ara representacions de teatre, xerrades, presentacions literàries, projeccions cinematogràfiques, etc.

Vestíbul-cafeteria

El vestíbul és la zona d’entrada al Centre Cultural, i compta amb servei de cafeteria-restaurant, que s’obrirà al públic properament. El vestíbul és un espai diàfan. Com tot l’edifici, va ser concebut per l’arquitecte igualadí Pere Puig, amb espais clars i lluminosos, i amb vistes molt obertes cap al nou passeig Catalunya.

Al marge d’aquestes inauguracions les obres continuaran en diferents espais del Centre Cultural com la sala gran, les futures aules de dansa i l’espai de despatxos i camerinos.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Nova derrota per la mínima del CF Igualada masculí

CF IGUALADA 1 SANTFELIUENC FC 2 Els igualadins rebien els del Baix Llobregat amb l’intenció de sumar els màxims punts possibles en aquest tram final de...

Entren en vigor els nous horaris a la restauració i l’ampliació d’aforaments a universitats, gimnasos i lleure

Bars i restaurants, universitats i gimnasos estrenen aquest dilluns el relaxament d’algunes de les mesures restrictives contra la covid-19, aprovades dijous passat pel Procicat....

Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària de la COVID-19 (part 3)

Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària de la COVID-19 (part 1) Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària...

Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària de la COVID-19 (part 2)

Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària de la COVID-19 (part 1) Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària...

Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària de la COVID-19 (part 1)

Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària de la COVID-19 (part 2) Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària...
Compartir