Aquest dimecres es presenta “Obertura Republicana” a Igualada

33

Aquest dimecres 12 de juny tindrà lloc a la sala de socis de l’Ateneu Igualadí la presentació d’Obertura republicana, Catalunya després del nacionalisme. L’acte, organitzat per Òmnium Anoia, la Llibreria Aqualata, Grup 62 i l’Ateneu Igualadí, comptarà amb la presència de Joan Manuel Tresserras, coautor del llibre, i serà presentat per Toni Olivé, membre de la junta d’Òmnium Anoia.

El llibre
Obertura republicana vol respondre a les grans qüestions i reptes que planteja aquesta crisi
d’època global. A escala catalana, cal deixar enrere la temptació essencialista identitària i la
concepció obsoleta dels estat nació. La societat catalana ha viscut diverses transformacions que han dut fins a la incertesa actual. D’una banda, no es veu marge de maniobra en l’Estat espanyol; de l’altra, les tradicionals elits catalanes no semblen tenir un projecte específicament català. Tot i l’impàs en què vivim, l’independentisme té un amplíssim suport, perquè connecta amb les línies de fons d’aquest canvi d’època, que Obertura republicana analitza i al qual vol donar resposta.

Els autors
Joan Manuel Tresserras és professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB). Especialitzat en història i polítques de la comunicació i la cultura va ser director del Departament de Periodisme de la UAB entre 1991 i 1993. Va ser membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya entre 2000 i 2006 i Conseller de Cultura del 2006 al 2010 i actualment presideix la Fundació Josep Irla.

Per la seva banda, Enric Marín també és professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB). Es doctorà amb una tesi sobre el periodisme català de la Segona República, va ser secretari de Comunicació de la Generalitat entre 2004 i 2006 i va presidir la CCMA del 2010 al 2012.