Aquest dimarts es presenta el llibre “Educar en tiempos difíciles” a l’Hospital
A

9 de maig de 2022

El psicòleg i psicopedagog del Parc Taulí de Sabadell, Joaquim Puntí, serà a Igualada per presentar el llibre Educar en tiempos dífíciles (Ilus Books), una guia pràctica per acompanyar als pares i mares en el procés de trànsit de la infància a l’adolescència. La presentació tindrà lloc demà dimarts dia 10 de maig a les 17h a la sala d’actes de l’hospital igualadí (Av. Catalunya, 11), i serà moderada pel psicòleg del Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de l’Anoia, Daniel Vega. L’acte també es podrà seguir en streming i l’enllaç per accedir-hi es farà públic a la web del  CSA, www.csa.cat i a les xarxes socials de l’Hospital.

El llibre aborda sense omissions no només els estils educatius de nens i adolescents, sinó també les diverses situacions vitals davant les quals hem d’estar preparats, com ara el sexe, les drogues o les noves tecnologies. Educar en tiempos dífíciles és un repte que ve assenyalat pels canvis accelerats i les crisis pandèmiques que ens han tocat viure. Una obra esperançadora i que proposa solucions als dubtes que ens sorgeixen en pensar en el pas de la infància a l’adolescència, marcada pels nous interessos, actituds i sentiments, amb riscos, però també amb l’esperança del futur i els somnis compartits.

L’autor ens transporta per aquest procés adaptatiu, que coneix molt bé per la pràctica clínica i docent. Així aconsegueix que naveguin junts sense sotsobrar pares, fills i mestres, a través de les preguntes que basculen entre els límits i els pactes, el respecte i la por, el mòbil i els seu enganxament, l’autoestima, la motivació acadèmica i el rebuig escolar, el TDAH i la depressió; entre molts altres temes d’interès.

Joaquim Puntí Vidal és psicòleg clínic i psicopedagog. Coordina l’Hospital de Dia d’Adolescents del Servei de Salut Mental del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell. És professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador de l’Institut de Recerca i Innovació Parc Taulí.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta