Aprovada per unanimitat la moció per a la creació de mesures contra les agressions masclistes a Capellades

36

Després de realitzar un ple extraordinari el dia 18, es va dur a terme el dia 25 el ple ordinari del mes de gener de l’Ajuntament de Capellades.

En el primer punt es va posposar les actes anteriors, del 2 de novembre i del 22 de desembre de 2016, per al proper ple.

Al segon punt, es va donar compte de la presa de possessió de la Sra. Marissa Sala Serra com a interventora interina. En l’últim ple extraordinari els diferents grups polítics ja van donar la benvinguda a la nova interventora de l’Ajuntament, però ara es feia de manera oficial, ja que es tractava d’un ple ordinari.

En tercer lloc es va aprovar per unanimitat la moció per a la creació de mesures en contra de les agressions masclistes presentada per l’equip de govern. Per aconseguir el màxim consens a la moció es va incorporar l’acord següent i que ja està establert per llei; quan l’Ajuntament de Capellades es vulgui personar com a acusació popular en els procediments penals en el cas de violència masclista amb resultat de mort al nostre terme municipal, s’hagi d’aprovar prèviament pel Ple de l’Ajuntament.

En aquesta moció es recull qüestions com que en cas de víctimes mortals per violència masclista, es posi un llaç negre a la façana de l’ajuntament i les banderes onegin a mitja asta. Seguidament es va fixar el rebuig i l’oposició de l’Ajuntament de Capellades envers qualsevol proposta de les administracions competents que impliqui l’anul·lació del Jutjat de Violència vers les Dones a Igualada. L’Ajuntament lluitarà contra l’assetjament sexual i les violències masclistes amb l’ajuda de la cooperació de la Policia Local i la resta dels cossos de seguretat amb la implementació de campanyes de prevenció i acompanyament de les víctimes, a més a més d’endurir la detecció de casos, actuació i recolzament a les dones víctimes i als seus fills/es menors.

A més a més, l’Ajuntament de Capellades elaborarà i implementarà un protocol municipal contra les agressions sexistes, lgtbifòbiques en festes i espais d’oci de la vila amb la participació de diferents entitats de Capellades.

Finalment, la moció recull que es realitzaran partides pressupostàries per tal de finançar les actuacions de l’ajuntament adreçades a la millora de la situació de desigualtat de les dones a més a més de fer actualitzacions i estudis d’impacte de gènere de diferents programes i projectes de cada àrea d’actuació municipal.

Per una banda, el grup de CiU va comentar que havent parlat tots els grups polítics es sentien molt més còmodes amb la moció, però va afegir que no estaven del tot d’acord amb moltes de les expressions utilitzades. Per altra banda, el PSC va posar èmfasi en el treball de la regidora de Polítiques d’habitatge, Equitat i Participació Ciutadana, Adela Morera, i va aclarir que el seu motiu de posposar la moció va ser només per trobar el màxim ventall de protecció possible.

En el darrer punt de l’ordre del dia es va donar compte al ple del decret d’alcaldia on s’estableix que el regidor Sergi Pérez traspassa la regidoria d’Hisenda al regidor Jaume Solé.

Per últim, es fa afegir un punt a l’ordre del dia per donar compte del decret on es prorroga el pressupost de l’exercici de 2016.