Antoni Bassas i Olga Viza rebran els premis d’honor del Festival Zoom
A

2 de novembre de 2022

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya ha decidit atorgar els Premis d’Honor 2022 al periodista i guionista de ràdio i televisió Antoni Bassas i a la periodista i presentadora Olga Viza. El certamen, que enguany celebra 20 anys, tindrà lloc del 22 al 27 de novembre a Igualada, amb algunes activitats a Barcelona i d’altres en línia.

La gala de cloenda es farà el dissabte 26 de novembre al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada. Enguany, la direcció ha volgut premiar la llarga i reconeguda carrera professional de Bassas, que va començar amb 16 anys a la ràdio, i més tard va debutar a TV3 en els programes de Joaquim Maria Puyal.

El 1988, va posar-se per primer cop davant la càmera per presentar el concurs Tres i Pics i Repicó. El 1991 va crear, amb l’actriu Lloll Bertran un dels personatges còmics més populars de la història de la televisió pública catalana.

El 1998 va crear, dirigir i presentar el talk-show històric ‘Aquest any, cent!’, dedicat a la història del Barça en el seu centenari, i del 2009 al 2013 es va convertir en el corresponsal de TV3 a Washington. Mentrestant, i des de ja fa 19 anys, Bassas ha produït el mític i molt conegut programa ‘Alguna Pregunta Més?’, la versió radiofònica del qual va crear el 1994.

El festival també ha volgut homenatjar la llarga trajectòria de la periodista i presentadora de ràdio i televisió Olga Viza, actual col·laboradora de la Cadena SER Catalunya i RNE. Ja abans de finalitzar els seus estudis, Viza va iniciar la seva carrera professional l’any 1979 participant en programa ‘Polideportivo’ de TVE.

Més endavant, des de mitjans de la dècada dels 80 i fins a principis dels 90, Viza va treballar en el programa ‘Estadio 2’, encarregant-se de la secció d’esports. Entre molts altres esdeveniments esportius, ha cobert tres mundials de futbol i sis edicions dels Jocs Olímpics, amb especial implicació en els que es van celebrar a Barcelona el 1992.

Durant onze anys, Olga Viza ha editat i presentat els informatius a Antena 3, treballant al costat d’altres periodistes com Matías Prats o Manu Carreño. L’any 2004 presenta el programa ‘No es lo mismo’ de Telecinco, i més endavant va realitzar el programa d’entrevistes ‘Habitación 623’ a La Sexta. També ha sigut directora i presentadora dels magazins de matí i tarda de RNE. En aquesta època, també treballava a la ràdio, conduint el programa del vespre ‘El tranvía de Olga, a RNE’, cadena on després també va conduir ‘Las Mañanas de Radio 1’.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?