Els anoiencs dakarians són a punt de marxar cap a Lima

134

Després de passar la nit de cap d’any amb els familiars els anoiencs dakarians del Moto Club Igualada, a partir del dilluns marxaran cap a la capital peruana per tal de fer els corresponents preparatius de cara a l’inici del Dakar que començarà a Lima el dissabte dia 6 de gener.

Aquesta serà la quarantena edició de dura prova i que fins ara ha visitat 29 països, 3 a Europa, 5 a Sudamèrica i 21 a l’Àfrica.

En total enguany hi estan enregistrats 515 participants, dels que 332 estan inscrits en carrera; 190 motos i quads, 100 cotxes i 42 camions, que passaran per Perú, Bolívia i Argentina en el transcurs de 14 dures etapes, amb un total de prop de 9.000 km dels que més de 4.500 km són d’especials i prop de 4.550 son d’enllaços.

Marc Coma, el Director Esportiu del Dakar comentava sobre aquesta edició del Dakar: ”La tornada al Perú per a una estada més llarga que la de 2012 i 2013, ens va obrir la possibilitat d’explorar sectors encara desconeguts, i provar totes les arenes del país, per llançar al Dakar sobre bases més elevades.

Exigent a nivell físic, magnífica en termes de paisatge, la seqüència boliviana submergirà als aventurers en una experiència de la resistència extrema. Quedaran, però, altres proves decisives d’afrontar a l’Argentina, on el Dakar arribarà al seu pic de de dificultat, teòricament, en l’etapa de Super Fiambalá”.

Un Dakar que a l’Anoia cada any és seguit amb molt interès com ho serà enguany per veure l’evolució etapa darrera etapa del pilot Armand Monleón, del copilot Àlex Haro copilotant a Nani Roma, així com de la labor que portaran a terme Jordi Viladoms, Oriol Balcells, Víctor Vico i Jordi Vidal dins els respectius equips oficials. Un Dakar que com ja és habitual acapararà l’atenció mundial del motor a principis d’any.

Josep M. Vidal