11.2 C
Igualada
Dijous, abril 22, 2021

Anoia Cuina organitza un sopar gastronòmic obert a tothom

anoia-cuina.jpg

L’associació gastronòmica “L’Anoia Cuina” organitza el seu primer sopar gastronòmic el proper divendres 26 d’octubre, a les 9 del vespre, al claustre de l’Escola Pia. El sopar de tardor, que porta com a lema “Temporada de bolets, del bosc a la taula”, constarà de vins i caves dels grans cellers de la comarca i de 23 elaboracions a càrrec dels restaurants i pastisseries de la comarca i amb la col·laboració dels alumnes del curs de formació ocupacional d’auxiliar d’hostaleria, cuina i serveis de restauració de l’Escola Pia que oferiran el seu suport amb tasques d’ajudant de cuina i de cambrer. La trobada està oberta a tothom, té un cost de 100€ per persona i s’ha de fer reserva prèvia trucant al telèfon 686200325. L’Anoia Cuina és una associació gastronòmica que treballa per recuperar els productes del nostre territori. La voluntat és dinamitzar el sector a partir de la promoció del producte autòcton, per això ”L’Anoia Cuina” té com a objectius treballar amb productes de temporada, obrir la gastronomia a la gent, promoure els restaurants i establiments de grans idees relacionats amb la comarca, crear una cultura gastronòmica autòctona de l’Anoia, recuperar productes i llavors, activar la nostra comarca, atreure gent interessada i especialitzada en el sector, incorporar els productes de la comarca als nostres restaurants i als nostres establiments, i crear i formar una implicació directa entre productors, elaboradors i consumidors. L’associació va néixer del neguit d’uns restauradors preocupats pel consum excessiu de productes de fora de temporada i de productes exportats d’arreu del món en detriment del producte de la terra. Segons “Anoia Cuina” la qualitat es troba en el pagès, l’agricultor, l’elaborador, el caçador o el boletaire de la comarca. Però això cal donar-ho a conèixer, cal culturitzar la cuina de la comarca i fer que el consumidor descobreixi mitjançant el paladar els grans plaers que dóna la terra. Tot i que l’associació està oberta a rebre nous membres del sector, actualment “L’Anoia cuina” la formen els següents establiments: Restaurant Cal Jeroni, Restaurant Nou Urbisol, Les 8 Cadires, Restaurant Les Olles, Pastisseria Targarrona, i el Restaurant Tall de Conill.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Més de 200 persones participen en una nova bicicletada reivindicativa

Ja fa més de mig any que, un cop al mes, tenen lloc les bicicletades reivindicatives per demanar una sostenibilitat més sostenible i segura...

Tous demana anar augmentant l’atenció presencial al consultori mèdic

L’Ajuntament de Sant Martí de Tous demana a la consellera de Salut, Alba Vergés, recuperar l’atenció presencial continuada al consultori mèdic local, així que...

El Consell d’Alcaldes exigeix que s’escolti al territori en les implantacions d’energies renovables

Els alcaldes i alcaldesses de la majoria de municipis de l’Anoia han abordat, en el marc del Consell d’Alcaldes celebrat aquest dimarts, la possible...

Igualada Som-hi denuncia que Junts desfà carrils bici programats

El grup municipal d’Igualada Som-hi denuncia que el govern de Junts per Igualada està desfent carrils bici planificats des de fa anys a la...

El govern obre la porta a una “reobertura de la mobilitat” a partir de dilluns

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, considera que si les dades epidemiològiques es consoliden amb l'actual "estabilització" això podria...
Compartir