28.5 C
Igualada
Dissabte, juliol 2, 2022

Àngel Ferrer, alcalde Montmaneu: “Estem treballant per a que una gran empresa s’instal·li al polígon industrial de La Panadella

Montmaneu és aquests dies de Festa Major. La població anoienca, al llindar de la Segarra, ha preparat un cap de setmana prou nodrid d’activitats, per a totes les edats. Parlem amb l’alcalde Àngel Farré sobre les festes i l’actualitat del municipi.

Gairebé cinc dies de Festa Major. Déu n’hi do, de les activitats que hi ha.

Intentem que sigui el més completa possible. Per això aquest any l’hem allargada al dijous a la tarda i dilluns tot el dia. Així tindrem també una festa més per la gent del poble, més casolana i familiar. La idea és que hi hagi activitats per a totes les edats.

El fet que Montmaneu estigui en un extrem de la comarca, fa que vingui gent de l’Anoia i també de la Segarra, aquests dies?

Sí. Montmaneu és un poble petit, amb 160 habitants, en dos nuclis, Montmaneu i la Panadella. Hi ha força gent que té casa aquí dalt i que ve per la Festa Major, a passar uns dies i acabar l’estiu. També ens ve molta gent de Sant Guim i els pobles de l’entorn, i, és clar, d’Igualada. Convidem a tothom que vingui a la nostra Festa Major, el nostre és un poble d’acollida i us esperem amb molta il.lusió.

Parlem de l’actualitat del poble. Després de governar tres anys, esteu satisfets del volum d’accions que heu pogut fer?

Força satisfets. A l’inici del mandat va haver-hi uns aiguats molt forts que van malmetre part del municipi, i vam haver de treballar força per aconseguir recursos. Al final es van poder recuperar tots els camins. Som un poble agrícola i això era fonamental, però també es va arranjar la llera del riu i fins i tot es va fer més gran un pont.

Un dels reptes que teniu des de ja fa un temps és recuperar la zona industrial de la Panadella.

Sí, hi hem treballat moltíssim per a que es pugui desenvolupar. Hem parlat amb molta gent i hem tingut ofertes, però malauradament cap d’elles s’ha pogut portar a terme, mai per voluntat del propi Ajuntament. El que tenim molt clar és que Montmaneu podrà tirar endavant gràcies al desenvolupament del polígon industrial de la Panadella.

Costa de fer venir indústries?

Molt. Però hores d’ara puc anunciar que estem en tractes amb una gent i, si tot va bé, el projecte que s’instal.larà a Montmaneu serà bo per al poble i també per a tot l’Anoia. Les negociacions estan molt avançades, s’ha parlat amb els gestors, s’ha parlat ja de preus entre els propietaris i els promotors… La Generalitat i la Diputació n’estan al corrent. Crec que tot va per bon camí, però no es pot dir blat fins que sigui al sac i ben lligat.

Estem parlant d’una empresa gran?

És un projecte que inclou diferents empreses, del sector industrial i del ram de la medicina. Els interessa estar situats al centre de Catalunya, al costat de l’A-2, amb tots els serveis, i en un polígon com el nostre, que donat el cas pot triplicar el seu volum. Penseu que estem parlant de prop de 600 llocs de treball, no a l’inici, però sí a mig termini. Tant de bo sigui una realitat.

Veig que la Panadella pot tornar a resorgir.

És la clau de tot plegat. Des de que es va fer l’autovia, el cert és que s’està morint. Activar el polígon industrial en aquest indret seria fantàstic. De retruc també aniria bé al polígon residencial que tenim projectat a Montmaneu, que si es pogués desenvolupar en un 20% ja estaríem contents. Estem treballant aquest tema, he fet molts viatges a molts llocs per poder-ho tirar endavant.

Quins projectes teniu en cartera fins a final d’aquest mandat municipal?

Aquest setembre començarem ja la remodelació de tot l’Ajuntament. De moment serà una primera fase, i deixarem la segona per a l’any que ve. També aquest mes vinent començaran les obres de la portada d’aigües des del dipòsit de Montmaneu fins al sector de les granges. També inclourà la pavimentació del camí cap aquest lloc i una sèrie de masies que hi ha a la zona. També tenim adjudicat un ajut per a l’arranjament de la teulada del local “la Sala”, però les obres no començaran fins a principis del 2019. Finalment, tinc un parell de projectes més, un d’ells molt important per al poble, però no en puc parlar encara perque no tinc concedit l’ajut oficialment.

A Montmaneu vau patir molt la repressió l’1-0. S’acosta el primer aniversari d’aquell dia històric. Fareu alguna cosa?

D’aquell dia ens en queden molt mals records, al poble. Com alcalde em va sorprendre moltíssim que en un poble que hi poden votar una setantena de persones, vinguessin 42 cotxes de la Guàrdia Civil, algú els va comptar. Ens van tallar les dues entrades del poble, al mossèn no el van deixar entrar a l’esglèsia a dir missa… La gent es va esfreïr molt i ningú no entenia res. Hi havia més guàrdies civils que gent que podia votar. Va ser un dia que a Montmaneu ha quedat per la història i que ens va marcar, sens dubte. Se n’ha fet un documental. No sabem encara què farem aquell dia, però alguna cosa es farà per a recordar-ho i perque no torni a passar mai més. Volíem que fos un dia d’alegria, festiu, en el que anavem a votar, a participar d’una data històrica.

Es tornarà a presentar a les properes eleccions municipals?
Si m’ho haguessis preguntat fa un parell de setmanes segurament t’hagués dit que no. Però les coses han canviat. He tingut algunes trobades fa pocs dies amb gent del poble, i m’han convençut de continuar. De fet, veig moltes ganes i il.lusió per treballar per Montmaneu, i això és molt, molt positiu. Jo, com sabeu, ja sóc una persona jubilada i també voldria tenir més temps lliure… però m’han convençut, sobretot per les ganes d’aquesta gent del poble, i també perque en el projecte del polígon m’hi he capficat molt i m’agradaria lligar-lo ben lligat. Tindrem el millor equip de govern possible.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Visitanoia, una altra proposta per promocionar el turisme

La sectorial de turisme de la Unió Empresarial de l’Anoia que aglutina i representa a les empreses del sector ha presentat la creació d’una...

La Síndica de Greuges d’Igualada va atendre 130 casos durant el 2021

La Síndica de Greuges, Rosa Maria Sánchez, ha presentat públicament la memòria de la tasca duta a terme durant l’any 2021. La presentació, s’ha...

Més de la meitat dels anoiencs no s’ha posat la tercera dosi de la covid-19

Salut ja fa mesos que administra la tercera dosi de la vacuna covid a Catalunya. La dosi de reforç busca garantir la protecció de...

L’editorial: Confiar en la vacuna

L’Anoia acumula 679 morts per covid-19 des que va iniciar-se la pandèmia, el mes de març de 2020. Una xifra preocupant, prou com perquè...

Llegendes, cançons populars, dansa i tradicions d’arreu dels Països Catalans arriben a Tous

Sant Martí de Tous es convertirà un any més en l’epicentre de les llegendes. La 13a edició del festival de Llegendes de Catalunya començarà...
Compartir