Alumnes dels Maristes observen escultures de la nostra ciutat

3

Aquesta setmana alumnes de 2n de primària de l’escola Maristes hem fet una sortida per la nostra ciutat d’Igualada amb una doble finalitat.

A l’aula hem realitzat un treball interdisciplinari sobre el tema de l’educació viària. S’ha aprofitat aquesta sortida per posar en pràctica normes bàsiques de circulació pels vianants. Quan caminem per la ciutat cal respectar i complir unes normes de circulació que serveixen per moure’s d’una forma cívica, amb bona convivència i educació envers l’entorn i també a les persones que ens envolten.

En el recorregut per la nostra ciutat ens hem aturat a observar algunes escultures que tenim en llocs cèntrics d’Igualada. Com que ens ha acompanyat la nostra mestra de plàstica, ella ens ha ajudat a mirar les escultures amb atenció i ens ha fet adonar i descobrir elements i característiques pròpies de cada escultura. Hem après a conèixer de quin estil és (real o abstracte), de quin material està feta, quin elements incorpora i per quina finalitat es fan i s’utilitzen, quin nom té l’escultura, quina persona l’ha creada. També hem parlat de quina manera ha estat feta i què ha necessitat….In situ han iniciat un treball plàstic que posteriorment tindrà continuïtat a l’escola. Hem fet un estudi que ens serveix per entendre elements del nostre entorn més proper. Basat en aquest coneixement ens ha obert les portes a la possibilitat de saber, valorar i respectar elements que sense aquesta explicació desconeixeríem i no serien tan nostres. També hem tingut la oportunitat de gaudir d’una estona de joc amb els nostres companys en alguns espais i parcs de la ciutat.

En conjunt ha resultat una sortida molt positiva perquè ens ha facilitat poder posar en pràctica i experimentar normes importants de circulació així com conèixer millor allò que tenim proper a nosaltres.