Alta participació en la desena caminada popular de Veciana

55

caminada-popular-2015.jpg

El passat diumenge dia 4 d’octubre, amb l’afany de fer esport i de conèixer un trosset més del municipi, es va celebrar la desena caminada popular de Veciana que va portar als participants fins al nucli de Segur.

A les 9 del matí el nombrós grup, format per més de vuitanta persones, va sortir de la plaça de Sant Miquel en direcció al nucli de Segur passant per la contrada de Sant Salvador de Miralles i Cal Bernic. Una vegada a Segur, i després de gaudir de l’esmorzar preparat, el grup va visitar les ruïnes del castell i el santuari de la Mare de Déu del Puig del Ram de mà de l’alcalde, Jordi Servitje.

Des del turó on està situat el castell, a 788 metres d’altitud, els participants van poder gaudir d’unes magnífiques vistes de la zona divisant poblacions com Calaf, Sant Martí Sesgueioles, Argençola o Sant Guim de Freixenet, entre d’altres. Alhora van poder contemplar les interessants estructures arquitectòniques que han quedat a la vista arran dels treballs de restauració realitzats el passat mes de juliol amb els quals l’Ajuntament de Veciana ha començat la recuperació d’aquesta fortalesa que va ser enderrocada l’any 1616. Una vegada acabades les visites el grup va emprendre la tornada cap al nucli de Veciana passant pel camí del Masot i Cal Turull.

A l’arribada un dinar per a tots va cloure la jornada lúdica i esportiva organitzada per l’Ajuntament de Veciana amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.