Alerta a Igualada amb el “fill del paleta”
A

2 d'octubre de 2020

No és la primera vegada que succeeix a Igualada, però sembla que darrerament s’ha tornat a repetir amb més insistència. És una de les habituals estafes a gent gran, el col·lectiu més feble davant els lladres, que no tenen cap escrúpol per a aprofitar-se’n.

Una de les víctimes ens ha explicat a La Veu que “fa uns mesos quan em dirigia cap a buscar el cotxe, estacionat en un poble de prop d’Igualada, se’m va apropar un home dient-me: “sóc el fill del paleta i el meu pare m’ha encarregat que et porti oli”.

La frase va deixar pensatiu l’home, d’una vuitantena llarga d’anys. “Ja era fosc, i l’home que m’obstaculitzava per obrir la porta del cotxe era molt més corpulent que jo. Ja tinc 86 anys, i arran d’algunes experiències passades, m’he tornat molt desconfiat davant de situacions similars. Per tot plegat, jo estava bastant espantat. Li vaig dir que no portava diners”.

La resposta de l’avi no va ser suficient, i ràpidament el lladre va mostrar-se trist. “No li faci aquest menyspreu a l’encàrrec del meu pare. Si cal, l’acompanyo a casa a buscar els diners”, em va dir. Demanava 60€ per l’oli.
Una xifra baixa, molt lluny del què li podria porta problemes al lladre amb la justícia, si l’enxampen.

La víctima ens explica que “just en aquell precís moment, varen passar altres dues persones a prop d’on estàvem i em vaig sentir en forces d’apartar-lo del cotxe i entrar-hi a dintre per marxar”. Gairebé un miracle, perquè les coses no acostumen a acabar així. “Us explico ara, aquesta anècdota viscuda en primera persona fa uns mesos, perquè ningú es deixi entabanar per aquesta mateixa estafa”.

Tenim constància que el passat mes de setembre “una igualadina d’uns 90 anys d’edat va patir la mateixa estafa. En el seu cas, li van demanar 200 €, i fins i tot va arribar a donar-li l’adreça de la seva casa. Afortunadament, la intervenció d’un familiar, va evitar que l’estafador se sortís amb la seva.
Alerta amb el “fill del paleta”!

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta