Alcaldes de l’Anoia, al Palau de la Generalitat en suport al 9-N
A

4 d'octubre de 2014

alcaldesUn bona colla d’alcaldes de l’Anoia han estat avui al migdia al Palau de la Generalitat seguint així la convocatòria del president Artur Mas i el govern de Catalunya per expressar el seu suport a la consulta del 9-N. Recordem que, a l’Anoia, 31 dels 33 municipis -tots menys Montbui i Vilanova del Camí- han donat suport a aquesta iniciativa. A la foto, podeu veure els alcaldes d’Òdena, Vallbona, La Pobla, Piera, La Torre, Castellolí i el Bruc, però n’hi havia molts més. La fotografia està feta davant el bust del president Macià. El govern català rebla el clau en dos dies de la unitat per la consulta. Divendres al vespre va escenificar, després d’hores d’incertesa la unitat de les forces polítiques. Aquest dissabte al matí ha estat el torn de la unitat municipal. El president Artur Mas ha rebut de mans de 600 alcaldes i representant de les diputacions i els consells comarcals les mocions a favor de la consulta. L’acte, carregat d’imatges inèdites, ha servit també perquè Mas hagi dirigit un nou missatge després del breu parlament de divendres al final de la cimera de partits proconsulta. El president ha aprofitat per donar les gràcies al món local i afirmar, pràcticament, que el moviment és imparable:

“Tenim la majoria a les urnes i al Parlament, el consens polític, la mobilització ciutadana i ara també la pinya dels ajuntaments. Si tot això va junt, això no es pot aturar.”

Mas argumenta que “qualsevol estat que hagués vist les manifestacions d’aquests dies i el que passa avui al Palau ja estaria assegut negociant”. Recorda, però, que no és així sinó que l’estat espanyol es comporta amb “notable hostilitat”. Assegura que ho fan tot perquè el procés no avanci però remarca que no se’n sortiran.

“Per molt que intentin aturar la veu del poble de Catalunya no se’n sortiran.Nosaltres sí que ens en sortirem

El president de la Generalitat també ha reivindicat la imatge d’unitat

“Ahir vam saber fer pinya. I avui Catalunya, a través dels seus municipis, torna a fer pinya”

Agraïment a Òmnium i l’ANC Mas ha dirigit també un agraïment a Òmnium Cultural i a l’Assemblea Nacional Catalana:

“Poseu grans de sorra i platges immenses al servei de la llibertat d’aquest país

Les dues presidentes d’aquestes associacions, Muriel Casals i Carme Forcadell, han assistit a l’acte amb els Ajuntaments.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?