Els alcaldes de les capitals de comarca de la Vegueria Penedès aposten per la capitalitat compartida

50

El passat divendres quatre representants de les capitals comarcals de la Vegueria del Penedès Marc Castells, alcalde d’Igualada; Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès; Neus LLoveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; i, finalment, la primera tinent d’alcalde del Vendrell, Eva Serramià, es van reunir amb la Consellera de Governació, Meritxell Borràs, per transmetre la voluntat del territori de proposar el model de la capitalitat compartida en el futur desplegament del Penedès com a Vegueria.

Els representants van fer conèixer a la Consellera quin és el model que defensen pel Penedès: un model que respecta les característiques seculars del territori i que posa en valor l’equilibri i la cohesió de l’estructura urbana i territorial del Penedès.

El propi Penedès presenta una realitat policèntrica on les 4 capitals de comarca són els punts d’atracció de cada territori. Aquesta és una de les majors riqueses del Penedès i, des de les capitals, com també des del consells comarcals, es vol conservar, a més de potenciar i posar en valor, aquest fet característic.

Els presidents comarcals de les quatre comarques penedesenques van signar, també, un manifest a favor d’aquesta proposta de capitalitat compartida. Els signants del document (Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf; Francesc Olivella, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès; Eva Serramià, presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès; i Xavier Boquete, president del Consell Comarcal de l’Anoia) es posen al costat, doncs, de les capitals de comarca en la seva proposta.

La mateixa Consellera va destacar el treball i la bona sintonia en equip de les quatre capitals i de les quatre comarques, a més de coincidir en remarcar que es tracta d’una proposta innovadora i que té en consideració la màxima del Govern de la Generalitat d’acostar l’Administració i el govern del país el més a prop possible del territori.