8.2 C
Igualada
Dissabte, 2 desembre 2023

Un article de

Alain Afflelou torna a facilitar revisions òptiques als infants saharauis que venen a Igualada
A

Publicitat

Per quart any consecutiu, Alain Afflelou Igualada renova la seva col·laboració amb ACAPS Anoia (Federació d’Associacions Catalans Amigues del Poble Sahrauí). A través d’aquesta associació solidària es brinda als nens sahrauis, procedents de campaments de refugiats, l’oportunitat de fer-se una revisió visual i lliurar-los unes ulleres si ho necessiten.

Fins ara, han estat sis els nens atesos en edats compreses entre els 8 i 13 anys.
Els nens que estan d’acollida a Igualada ​​provenen de diferents regions del Sàhara. Carles Cuñado, franquiciat de l’òptica, es mostra molt orgullós i emocionat de col·laborar de nou en aquest projecte, oferint una vegada més la seva ajuda i saber fer.

L’acollida d’infants sahrauís a la ciutat es realitza des de fa 24 anys. Aquest any, els menors han arribat al mes de juny i tenen prevista la seva estada a la capital de la comarca fins a finals d’agost, amb l’objectiu d’allunyar-los del difícil entorn en què viuen i de les extremes condicions climatològiques a les que s’exposen durant el període estival al Sàhara. Alain Afflelou Igualada va començar la seva col·laboració en aquest projecte el 2015, quan un dels nens va visitar l’òptica que lidera Carles i es va fer palesa la necessitat d’ajudar-los i millorar la seva qualitat de vida.

A partir d’aquest moment, cada estiu, es realitza als nens sahrauís una revisió visual completa per comprovar la seva graduació i detectar possibles patologies de còrnia, cristal·lí i llàgrima. Un cop feta la revisió, l’òptica proporciona als nens ulleres de sol i a tots aquells amb problemes de visió, els lliura ulleres graduades. D’aquesta manera, s’eviten possibles malalties visuals o problemes en el cristal·lí.

Segons els experts òptics, un 30% dels nens revisats a Espanya necessiten correcció visual. En aquesta ocasió, alguns dels nens sahrauís a qui se’ls està revisant la vista tenen graduacions molt altes en miopia i astigmatisme, arribant fins i tot a tres diòptries.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies