Aigua de Rigat instal·la un innovador sistema de control dels pous que subministren aigua a Igualada

1 de juny de 2021

Aigua de Rigat ha implementat un innovador Sistema de Gestió Avançada, anomenat AQUADVANCED Well Watch, per controlar, en temps real, la instal·lació dels pous de Les Comes, una de les principals fonts d’abastament d’aigua de la zona d’Igualada.

Es tracta d’un software de nova generació dissenyat per la companyia AGBAR específicament per al seguiment de captacions d’aigües subterrànies a través de dades que es mostren en temps real per visualitzar la situació dels recursos de l’aqüífer, controlar l’eficiència de la captació i el rendiment de l’extracció de l’aigua. L’objectiu és evitar pèrdues d’aigua i avaries, així com millorar l’eficiència energètica i garantir un bon rendiment de l’explotació.

Aigua de Rigat ha instal·lat aquest sistema per controlar els pous de Les Comes, l’aigua dels quals té el seu origen en l’aqüífer Carme – Capellades, i que permet abastir una part d’Igualada.

La dependència de la pluja i la pressió a la qual estan sotmesos fa que aquests pous requereixin un seguiment continu per al seu manteniment, rendiment i optimització. Per això, aquest innovador Sistema de Gestió Avançada permet elaborar plans de prevenció per tal de reduir les interrupcions de subministrament per avaries i les desviacions de costos d’operació per la pèrdua del rendiment de l’explotació. A més, amb aquest control, s’evitarà un possible sobrecost en la despesa energètica.

Per exemple, un dels sensors que controlen els indicadors de rendiment s’ha instal·lat al pou de Les Comes 5 i permet registrar els paràmetres de profunditat del nivell d’aigua, cabals de bombament, pressió d’impulsió i paràmetres elèctrics. D’aquesta manera, es fa un seguiment de l’explotació, s’optimitza el rendiment dels equips i es pot adequar a les condicions meteorològiques (èpoques de sequera, pluges…).

D’aquesta manera, Aigua de Rigat pot planificar les operacions de manteniment i reduir l’afectació en la ciutadania i en les explotacions. Així mateix, aquesta eina de control ajuda a preservar les explotacions, prolongar la vida útil dels equips i optimitzar el consum energètic.

Amb innovacions com aquesta, la companyia avança en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, especialment, el que pertoca l’aigua i el sanejament i el d’acció climàtica. Aigua de Rigat mostra, un cop més, el seu compromís amb la millora de l’eficiència de les captacions d’aigua i amb la preservació d’un recurs natural escàs com és l’aigua.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta